Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Geroosterde hele kip​​

​​

Niets zo feestelijk als een mooi hoofdgerecht. Met dit hoofdgerecht zet je een heerlijke en gezonde gebraden kip op tafel. Een perfect gerecht voor kerst, want je kunt hem op tijd voorbereiden en tijdig in de oven zetten. No stress dus!

​​
 

  • 4 personen
  • 120+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 2 middelgrote uien
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bol knoflook
  • zout en peper
  • 1 citroen
  • bosje verse tijm
  • verse salie
  • verse peterselie
  • 1 sinaasappel
  • 60 ml sinaasappelsap
  • honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  2. Snijd de uien, wortels en bleekselderij in stukjes. Breek de bol knoflook in losse tenen.
  3. Leg de groenten, de knoflook tenen en de verse tijm op een hoop in het midden van een grote braadslee/ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.
  4. Besprenkel ondertussen de kip met olijfolie, zout en peper en wrijf het er goed in.
  5. Halveer de citroen en stop deze citroen samen met de verse kruiden en knoflook in de buikholte van de kip. Daarna leg je de kip in de braadslede.
  6. De overige kruiden die niet in de kip passen kun je in de braadslede/ovenschaal leggen. Daarna voeg je ongeveer 60 ml sinaasappelsap, schijfjes verse sinaasappel en eventueel overige citroen in schijfjes toe aan de braadslede. Besprenkel de kip nog met wat honing.
  7. Schuif de braadslede/ovenschaal in de voorverwarmde oven. Breng de temperatuur van de oven meteen terug tot 200 graden en braad de kip 1 uur en 20 minuten.
  8. Bedruip de kip halverwege de braadtijd met het braadvet uit de slee/ovenschaal en giet er een scheutje water bij als de groenten er wat droog uitzien, om te voorkomen dat ze aanbranden.
  9. Als de kip klaar is, haal je het uit de oven en leg je de kip op een snijplank.
  10. Dek de kip af met aluminiumfolie en een theedoek en laat het minimaal 15 minuten rusten.
​​