Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Ditzo Pechvogelhulp​​​​​​​​​

Het zal je net gebeuren, je krijgt te maken met een ongeval en je hebt door dit ongeval fysiotherapie nodig en je bent daar niet voor verzekerd. Of je valt tijdens het fietsen en oeps, een tand breekt af. Daar hebben we bij Ditzo voor onze klanten iets op bedacht: de Pechvogelhulp.

De Pechvogelhulp en Pechvogelhulp Plus zijn verzekeringen voor zorgkosten na een plotselinge gebeurtenis die je niet kon voorzien. Met de Pechvogelhulp ben je gedekt voor extra medische kosten na een ongeval die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld wanneer je fysiotherapie nodig hebt en daar niet voor verzekerd bent. Je verzekert je dus alleen voor echte risico’s en niet voor planbare zorg zoals een bril. Zo heb je voor weinig toch meer verzekering.

​​​​​​​​​​​
Ditzo Goede Keuze
Naturapolis
€ 115,50
​​​​​​​

​​​​​​​

Pechvogelhulp of Pechvogelhulp Plus?

De Pechvogelhulp krijg je standaard bij je Ditzo Basisverzekering waardoor je gedekt bent voor extra medische kosten zoals mondzorg of fysiotherapie tot € 10.000 na een ongeval in Nederland. En je betaalt er geen extra kosten voor!

Je kan ook voor een klein bedrag kiezen voor de uitgebreidere Pechvogelhulp Plus. Je bent dan verzekerd tot € 12.500 voor extra medische kosten na een ongeval. En je hebt dekking over de hele wereld. Daarnaast ben je verzekerd voor een uitkering van € 12.500 bij overlijden na een ongeval.

Pechvogelhulp Plus zonder extra kosten

Heb je ook een schadeverzekering bij Ditzo? Dan kunnen we iets speciaals doen. Je krijgt de Pechvogelhulp Plus dan zonder extra kosten! Op 31 januari 2022 doen wij een check: heb je op dat moment zowel een zorg- als schadeverzekering bij Ditzo? Dan zetten wij de Ditzo Pechvogelhulp Plus met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 aan op je zorgverzekering. Dit zie je dan uiterlijk eind februari 2022 op je polisblad.

Wat vergoedt de Pechvogelhulp?

De belangrijkste vergoedingen na een ongeval zijn:

 • Fysiotherapie (inclusief manuele therapie)
 • Tandartskosten bij schade aan je tanden (inclusief kunstgebit en implantaten)
 • Gezinshulp bij opname in ziekenhuis
 • Kinderopvang voor kinderen bij opname ouder in ziekenhuis
 • Wij vergoeden niet:

  • Vervanging of beschadiging van bril of lenzen en hoortoestellen
  • Je eigen risico

  Met de Pechvogelhulp Plus ben je ook nog verzekerd voor:

  • Werelddekking voor bovenstaande vergoedingen na een ongeval
  • Uitkering van € 12.500 bij overlijden na een ongeval

  Lees meer over de voorwaarden van de Ditzo Pechvogelhulp​ en de Ditzo Pechvogelhulp Plus​.

  Buitenland

  Let op! Ga je naar het buitenland? Dan raden we je altijd aan om een reisverzekering af te sluiten. De Pechvogelhulp (Plus) is geen vervanging van een reisverzekering. Een reisverzekering vergoedt de (medische) kosten op locatie en met de Pechvogelhulp Plus krijg je daarnaast een uitgebreide vergoeding voor kosten die je ook na terugkomst in Nederland hebt zoals mondzorg en fysiotherapie.

  Hoe zit het met je eigen risico?

  De kosten worden eerst verrekend met je eigen risico, je basisverzekering en je eventuele aanvullende verzekeringen. Als je op deze verzekeringen geen dekking hebt of de maximum vergoeding vanuit je aanvullende verzekering is bereikt, dan betalen wij de zorgkosten vanuit de Pechvogelhulp. De Pechvogelhulp vergoedt niet je eigen risico.

  Hoe kan ik gebruik maken van de Pechvogelhulp?

  We hopen natuurlijk niet dat je er gebruik van hoeft te maken. Maar als er iets gebeurt, dan zijn we er voor je. Voordat je nota’s voor de pechvogelhulp declareert, vul dan altijd eerst het Aanvraagformulier Pechvogelhulp (Plus)​ volledig in. Na ontvangst van het formulier ontvang je van ons een terugkoppeling op de aanvraag.


  Nog meer vragen?

  Op onze servicepagina kun je eenvoudig 24/7 je vraag stellen via 'Stel je vraag' of alle meestgestelde vragen over de Pechvogelhulp vinden onder de categorie 'een zorgverzekering afsluiten' en 'ik heb zorg nodig'.​​​

​​