Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat

​Ditzo Pechvogelhulp​

​Tot € 10.000,- extra vergoeding op je zorgverzekering!

Het zal je net gebeuren, je krijgt te maken met een ongeval en je hebt door dit ongeval fysiotherapie nodig en je bent daar niet voor verzekerd. Of je valt tijdens het fietsen en oeps, een tand breekt af. Daar hebben we bij Ditzo voor onze klanten iets op bedacht als service zonder extra kosten: de Pechvogelhulp.

​Wat is de Ditzo Pechvogelhulp?

De Pechvogelhulp is een extra service van Ditzo voor al onze klanten die in 2018 een zorgverzekering bij Ditzo hebben. Met de Pechvogelhulp van Ditzo ben je gedekt voor extra medische kosten tot € 10.000,- na een ongeval in Nederland. Het gaat om kosten die je basisverzekering of aanvullende zorgverzekering niet vergoeden.

​​​​​​​​​​​
Basisverzekering
2018
€ 102,95
EIGEN RISICO € 385
​​​​

Voor wie is de Pechvogelhulp?

Deze extra service geldt voor iedere klant die al een zorgverzekering bij Ditzo heeft, en dit in 2018 ook heeft. Maar natuurlijk ook voor alle nieuwe verzekerden die voor het jaar 2018 een zorgverzekering hebben afgesloten bij Ditzo. Dit geldt ook voor de meeverzekerde kinderen op de polis.

Kosten Pechvogelhulp

Aan de Pechvogelhulp zijn geen extra kosten verbonden. Het is een extra service die je krijgt als je de Ditzo Zorgverzekering afsluit voor 2018.

Wat vergoedt de Pechvogelhulp wel en wat niet?

Na een ongeval in Nederland vergoeden wij:

 • Fysiotherapie (inclusief manuele therapie)
 • Tandartskosten bij schade aan je tanden (inclusief kunstgebit en implantaten)
 • Huishoudelijke hulp bij opname in ziekenhuis
 • Kinderopvang voor kinderen bij opname ouder in ziekenhuis
 • Taxivervoer naar het ziekenhuis als je om medische redenen geen auto kan rijden of met het openbaar vervoer kan gaan
 • Alternatieve geneeswijzen, zoals chiropractie of (ortho)manuele geneeskunde
 • Eenvoudige loopmiddelen zoals krukken, rollator of looprekken
 • Mantelzorg

Wij vergoeden niet:

 • Vervanging of beschadiging van bril of lenzen en hoortoestellen
 • Je eigen risico

Hoe zit het met je eigen risico?

De kosten worden eerst verrekend met je eigen risico, je basisverzekering en je eventuele aanvullende verzekeringen. Als je op deze verzekeringen geen dekking hebt of de maximum vergoeding vanuit je aanvullende verzekering is bereikt, dan betalen wij de zorgkosten vanuit de Pechvogelhulp. De Pechvogelhulp vergoedt niet je eigen risico. Bekijk hier twee rekenvoorbeelden van de Pechvogelhulp.

Wat verstaan wij onder een ongeval?

Een plotseling en onverwacht, van buiten inwerkend geweld op het lichaam van de verzekerde, waaruit rechtstreeks een medisch vast te stellen lichamelijk letsel is ontstaan. Bijvoorbeeld je valt van de trap of bij een ongeval in het verkeer.

Hoe zit het met een ongeval tijdens het sporten?

Bij sporten geldt dat een ander jouw ongeval veroorzaakt. Je krijgt bijvoorbeeld per ongeluk een onfortuinlijke trap van een ander tijdens het voetballen. Of als je tijdens het paardrijden van een paard valt. De Pechvogelhulp geldt niet voor ongevallen tijdens het sporten:

 • die gebeuren tijdens het beoefenen van een gevaarlijke sport, zoals vechtsporten en racen;
 • die ontstaan zijn tijdens het beoefenen van een sport waarbij je onvoldoende voorzorgsmaatregelen hebt genomen (bijvoorbeeld niet dragen van een bitje of helm bij een sport, waarbij dit wel de bedoeling of gangbaar is);
 • die ontstaan zijn tijdens het sporten en door jouzelf zijn veroorzaakt, zoals reguliere sportblessures als spierblessures, hamstringblessure en zweepslag

Hoe vaak kan ik gebruik maken van de Pechvogelhulp?

Je kan de Pechvogelhulp voor één ongeval per kalenderjaar inzetten per verzekerde. De Pechvogelhulp is geldig van 1 januari 2018 tot 1 januari 2019. Als je de Ditzo Zorgverzekering tussentijds opzegt, bijvoorbeeld door emigratie, dan vervalt de Pechvogelhulp per einddatum. Als er over het jaar 2018 weer een Pechvogelhulp komt, dan krijg je hier tijdig bericht over. Bekijk onze voorwaarden van de Ditzo Pechvogelhulp​.

Hoe kan ik gebruik maken van de Pechvogelhulp?

We hopen natuurlijk niet dat je er gebruik van hoeft te maken. Maar als er iets gebeurt, dan zijn we er voor je. Neem voordat je nota’s voor de Pechvogelhulp declareert altijd eerst contact met ons op. Via onze website kan je op verschillende manieren contact opnemen met Ditzo. Je kan in het bericht aangeven dat je gebruik wilt maken van de Pechvogelhulp. Vermeld in je bericht op welk telefoonnummer en wanneer je bereikbaar bent. Je wordt dan teruggebeld door je speciale Pechvogelbuddy. Je buddy gaat je verder helpen.

Nog meer vragen?

Op onze servicepagina kun je eenvoudig 24/7 je vraag stellen via 'Stel je vraag' of alle meestgestelde vragen over de Pechvogelhulp vinden onder de categorie 'een zorgverzekering afsluiten' en 'ik heb zorg nodig'.​​

Privacy