Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Wat zijn techniek- & materiaalkosten?

De mondzorgverlener mag bij sommige behandelingen ook techniek- en materiaalkosten in rekening brengen. Materiaal- en techniekkosten zijn kosten die de mondzorgverlener maakt bij bijvoorbeeld een leverancier of tandtechnisch laboratorium. Sommige mondzorgverleners kunnen dit in ook in eigen beheer uitvoeren.

Bij bijvoorbeeld kronen, bruggen en kunstgebitten worden materiaal- en techniekkosten berekend. Ook bij beugelbehandelingen worden er materiaal- en techniekkosten in rekening gebracht. De materiaalkosten van implantaten worden met een vast tarief berekend (door middel van behandelcode J33).

Op de website www.allesoverhetgebit.nl vind je een overzicht van alle behandelcodes. Behandelingen waarvoor materiaal- en techniekkosten berekend mogen worden zijn te herkennen aan een * achter de behandelcode die bij de behandeling hoort. De prijslijst voor de techniek- en materiaalkosten is te vinden in de praktijk en op de website van jouw mondzorgverlener.

Techniek- en materiaalkosten bij behandelingen

Wij hebben contracten afgesloten met tandprothetici (voor het plaatsen van een klik- of kunstgebit) en tandarts-implantologen (voor het plaatsen van implantaten en een klikgebit).

Let op: de vergoeding van een kunstgebit, klikgebit of implantaten komt uit de basisverzekering. Deze kosten vallen vanaf 18 jaar onder het eigen risico. Voor deze vergoedingen geldt ook een wettelijke eigen bijdrage. Bekijk onze Zorgzoeker voor meer informatie over de vergoeding van een kunstgebit of implantaten.​

Lees voor alles wat je vergoed kan krijgen, goed de voorwaarden door van onze tandartsverzekeringen​.

​​