Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Wat zijn techniek- & materiaalkosten?

De mondzorgverlener mag bij sommige behandelingen ook techniek- en materiaalkosten in rekening brengen. Materiaal- en techniekkosten zijn kosten die de mondzorgverlener maakt bij bijvoorbeeld een leverancier of tandtechnisch laboratorium. Sommige mondzorgverleners kunnen dit in ook in eigen beheer uitvoeren.

Bij bijvoorbeeld kronen, bruggen en kunstgebitten worden materiaal- en techniekkosten berekend. Ook bij beugelbehandelingen worden er materiaal- en techniekkosten in rekening gebracht. De materiaalkosten van implantaten worden met een vast tarief berekend (door middel van behandelcode J33).

Op de website www.allesoverhetgebit.nl vind je een overzicht van alle behandelcodes. Behandelingen waarvoor materiaal- en techniekkosten berekend mogen worden zijn te herkennen aan een * achter de behandelcode die bij de behandeling hoort. De prijslijst voor de techniek- en materiaalkosten is te vinden in de praktijk en op de website van jouw mondzorgverlener.

Techniek- en materiaalkosten bij behandelingen die vergoed worden uit de basisverzekering

Wij hebben contracten afgesloten met tandprothetici (voor het plaatsen van een klik- of kunstgebit) en tandarts-implantologen (voor het plaatsen van implantaten en een klikgebit).

Met de Eigen Keuze basisverzekering kies je zelf naar welke tandprotheticus of implantoloog je gaat. Je krijgt 100% vergoed bij zowel gecontracteerde als niet-gecontracteerde zorgverleners.

Met de Ruime Keuze basisverzekering vergoeden we de techniek- en materiaalkosten bij een gecontracteerde tandprotheticus of implantoloog volledig. Je hoeft dan geen kosten bij te betalen voor de techniek- en materiaalkosten.

 

Ga je naar een niet-gecontracteerde tandprotheticus of implantoloog? Dan vergoeden wij, afhankelijk van je soort verzekering, tot 75% van de techniek- en materiaalkosten, zie onze maximale vergoedingen.

Let op: de vergoeding van een kunstgebit, klikgebit of implantaten komt uit de basisverzekering. Deze kosten vallen vanaf 18 jaar onder het eigen risico. Voor deze vergoedingen geldt ook een wettelijke eigen bijdrage. Bekijk onze Zorgzoeker voor meer informatie over de vergoeding van een kunstgebit of implantaten.

Techniek- en materiaalkosten bij behandelingen die vergoed worden uit de tandartsverzekering

Een mondzorgverlener kan ook techniek- en materiaalkosten in rekening brengen bij behandelingen die vergoed worden uit de tandartsverzekering, zoals bijvoorbeeld bij een kroon of brug. Deze techniek- en materiaalkosten worden vergoed tot de maximale vergoeding uit de tandartsverzekering.

Techniek- en materiaalkosten bij beugelbehandelingen die vergoed worden uit de aanvullende verzekering

Een mondzorgverlener kan ook techniek- en materiaalkosten in rekening brengen bij beugelbehandelingen. Deze techniek- en materiaalkosten worden vergoed tot de maximale vergoeding uit de aanvullende verzekering.