Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) helpt je bij psychische problemen. Iedereen kan hiermee te maken krijgen. Van jong tot oud en voor een korte of lange periode. 

Als je GGZ gebruikt of gaat gebruiken dan kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt over de GGZ en jouw zorgverzekering. Hier vindt je informatie over hoe je begint, zorgverleners, vergoedingen en meer. 


GGZ begint bij je huisarts

Zorg bij psychische problemen start altijd bij je huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Je huisarts behandelt je zelf als je lichte psychische klachten ervaart. Of dit gebeurt door de praktijkondersteuner die werkzaam is voor jouw huisarts. Als je complexere klachten hebt krijg je van je huisarts een verwijzing. Dit kan een verwijzing zijn naar de basis-GGZ of de gespecialiseerde-GGZ. Ook dat hangt af van de soort klachten die je hebt. 


Een zorgverlener kiezen

Met de verwijzing van je huisarts kun je beginnen met zoeken naar een zorgverlener. Het is goed om van te voren te weten dat wij met sommige zorgverleners wel een contract hebben, en met sommige niet. In de onderstaande infographic zie je de belangrijkste verschillen tussen wel- en niet gecontracteerde zorgverleners. 79740 Infographic je zoekt een zorgverlener Ditzo HR1.jpg

*Eigen risico is niet meegenomen in bovenstaande infographic. Zie 'wat wordt er vergoed' voor meer informatie. 

In de Zorgzoeker kun je zoeken naar zorgverleners in je buurt en zie je gelijk met welke zorgverleners wij wel of geen contract hebben. Wat wordt er vergoed?

GGZ behadelingen vergoeden wij vanuit de basisverzekering, maar je moet wel rekening houden met een aantal dingen. Bijvoorbeeld de keuze tussen een gecontracteerde- en niet gecontracteerde zorgverlener waar je hierboven over leest, maar ook met bepaalde voorwaarden. Via de onderstaande knop vind je informatie over de vergoedingen. 


Veelgestelde vragen over GGZ

​​
​​​​​​​​
​​​