Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Wil je je zorgverzekering opzeggen? ​​

Overweeg je je Ditzo Zorgverzekering op te zeggen? Dat vinden we jammer, want we zijn erg blij met je als klant. Wil je toch echt opzeggen? Bekijk hieronder welke situatie voor jou van toepassing is.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Je kunt ieder jaar tot 1 januari je zorgverzekering bij ons opzeggen. Stap je per 1 januari over naar een andere zorgverzekeraar, dan regelt de nieuwe verzekeraar de opzegging zolang je dit voor 1 januari hebt doorgegeven. Dit wordt automatisch geregeld.

Wil je wel opzeggen, maar heb je nog geen nieuwe zorgverzekeraar gevonden? Zeg je Ditzo Zorgverzekering dan voor 1 januari op via Mijn Zorgverzekering.

Let op! Overstappen is alleen mogelijk zolang je geen premieachterstand hebt. Je kan niet overstappen als je een premieachterstand hebt bij je huidige verzekeraar. Meer weten?

Emigreren

Wanneer je gaat emigreren zijn er verschillende situaties mogelijk:​

Je gaat wonen in het buitenland, maar blijft werken in Nederland
Als je in het buitenland gaat wonen maar in Nederland blijft werken, moet je in Nederland verzekerd blijven voor zorg. Hiervoor hebben​ wij een bewijs van Nederlands inkomen nodig. Je zorgverzekering bij ons blijft dan doorlopen. Als je gezinsleden niet in Nederland werken, moeten zij zich wel in het buitenland verzekeren.

In het buitenland heb je natuurlijk ook recht op zorg. Lees hier meer over op onze pagina zorg in het buitenland.

Je gaat wonen in het buitenland, maar je bent gedetacheerd vanuit Nederland
Als je gaat wonen en werken in het buitenland en je bent gedetacheerd door een Nederlandse werkgever, moet je je zorgverzekering in Nederland behouden. Hiervoor moet je dan een A1-verklaring opvragen bij de Sociale Verzekeringsbank.

Na een positieve beoordeling van de detacheringsverklaring blijft je zorgverzekering bij ons gewoon doorlopen. Als je gezinsleden niet in Nederland werken, moeten zij zich wel in het buitenland verzekeren.

In het buitenland heb je natuurlijk ook recht op zorg. Lees hier meer over op onze pagina zorg in het buitenland.

Je gaat wonen in het buitenland, maar krijgt pensioen uit Nederland
Als je gaat wonen in het buitenland en je krijgt pensioen uit Nederland, moet je je zorgverzekering in Nederland opzeggen. Hoe je je moet verzekeren hangt af van het land waar je gaat wonen.

Verdragsland

Verhuis je naar een verdragsland? Dan moet je je registreren bij het CAK. Je betaalt dan een bijdrage aan het CAK om verzekerd te zijn voor medische zorg in het land waar je woont. Een verdragsland is een land waarmee Nederland afspraken heeft over vergoeding van medische zorg.

Niet-verdragsland

Verhuis je naar een niet-verdragsland? Dan moet je zelf een ziektekostenverzekering afsluiten in het land waar je woont.

Overlijden

Onze oprechte deelneming. We wensen je veel sterkte en staan klaar om je te helpen.

Het overlijden van een verzekerde wordt in de meeste gevallen automatisch aan ons doorgegeven vanuit de gemeente. Na deze melding wordt de polis van de verzekerde 1 dag na datum van overlijden door ons stopgezet. Als de partner op dezelfde polis meeverzekerd is, dan wordt hij of zij de hoofdverzekerde.

Heb je nog andere vragen over je zorgverzekering naar aanleiding van het overlijden? Neem dan contact ​met ons op. Wij helpen je graag verder.

Direct regelen via Mijn Zorgverzekering

Wil je liever contact?

​​​​