Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​​Wijzigingen Ditzo Zorgverzekering 2019​​

​In 2019 veranderen er een aantal dingen in je Ditzo Zorgverzekering. We hebben de belangrijkste veranderingen voor je op een rij gezet.​

 

​​

Pechvogelhulp Plus

Vanaf 2019 hebben we een uitgebreidere versie van de Pechvogelhulp. Voor maar € 1,95 p. maand heb je de Pechvogelhulp Plus. Hiermee ben je verzekerd tot € 12.500 voor extra zorg na een ongeval over de hele wereld én een uitkering van € 12.500 bij overlijden na een ongeval.

Eigen bijdrage geneesmiddelen

Voor sommige geneesmiddelen betaal je een eigen bijdrage. Vanaf 2019 zal de totale eigen bijdrage nooit meer dan € 250 zijn. Vanwege deze maatregel wordt de vergoeding voor eigen bijdrage per 2019 uit de aanvullende verzekering ZorgBest geschrapt.

Alternatieve geneeswijzen (natuurgeneeskunde)

Wij vergoeden in onze aanvullende verzekeringen ZorgBeter en ZorgBest alternatieve geneeswijzen. Hieronder vallen verschillende soorten alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur, chiropractie en osteopathie. Natuurgeneeskunde is ook een onderdeel van alternatieve geneeswijzen. Onder natuurgeneeskunde vallen veel verschillende therapievormen. Omdat het voor ons belangrijk is dat onze klanten kwalitatief goede zorg ontvangen, vergoeden wij vanaf 2019 alleen nog natuurgeneeskunde als de behandeling wordt uitgevoerd door een BIG-geregistreerde arts.

Zwangerschap

In de aanvullende verzekeringen ZorgBeter en ZorgBest vervallen vanaf 2019 de zwangerschapsdekkingen; bevalling in ziekenhuis zonder medische noodzaak, vergoeding wettelijke eigen bijdrage voor kraamzorg in het ziekenhuis en de vergoeding voor de wettelijke eigen bijdrage voor kraamzorg thuis. Je krijgt nog wel het leuke Ditzo kraampakket met daarin een cadeautje op het moment dat jij je inschrijft voor kraamzorg bij ZorgBeter en ZorgBest.

Veranderingen basisverzekering 2019

De basisverzekering wordt in 2019 aangepast. Het eigen risico blijft hetzelfde als in 2018, namelijk € 385.

Deze onderdelen veranderen in 2019 onder de basisverzekering:

  • ​Voor geneesmiddelen is niet meer dan € 250 aan eigen bijdragen per kalenderjaar verschuldigd.  
  • Vergoeding van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Huisartsen kunnen mensen met een gezondheidsrisico door overgewicht doorverwijzen. 
  • De vergoeding van zittend ziekenvervoer wordt ruimer. Hierdoor kunnen patiënten gebruik maken van vervoer (niet ambulance) van en naar consulten, onderzoek en controles, als deze samenhangen met de behandeling. In 2018 wordt alleen het vervoer vergoed als de patiënt een behandeling moet ondergaan. 
  • Vanaf 1 januari 2019 wordt oefentherapie bij COPD vergoed vanaf de eerste behandeling. Nu moeten patiënten de eerste 21 behandelingen nog zelf betalen. Wel komt er een maximum op het aantal behandelingen dat vergoed wordt. In het eerste behandeljaar zijn dit er maximaal 70. In de jaren daarna is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van de COPD. 
  • ​Vanaf 1 januari 2019 worden paracetamol, vitaminen en mineralen die ook zonder recept bij de apotheek of drogist te verkrijgen zijn niet langer vergoed uit het basispakket ​​

Alle wijzigingen 2019

Vergoedingen 2019

In onze zorgzoeker kun je alle vergoedingen opzoeken en direct op zoek naar een zorgverlener bij jou in de buurt.

Voorwaarden 2019

​​