Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Wijzigingen Ditzo Zorgverzekering 2021

In 2021 veranderen er een aantal dingen in je Ditzo Zorgverzekering. We hebben de belangrijkste veranderingen voor je op een rij gezet.

Wijzigingen in de basisverzekering

De basisverzekering wordt in 2021 aangepast. Het eigen risico blijkt hetzelfde als in 2020, namelijk € 385. Deze onderdelen veranderen o.a. in 2021 in de basisverzekering:

  • Farmacie: Wij gaan in 2021 geneesmiddelen op een andere wijze vergoeden. Tot 2021 hanteerden wij hiervoor de laagste prijs garantie. In 2021 vergoeden wij volgens het voorkeursbeleid. Meer informatie hierover heb je van ons ontvangen in de nieuwsbrief van oktober en kun je vinden op deze pagina.
  • Paramedische zorg: De behandelingen diëtetiek, ergotherapie, Gecombineerde Leefstijl Interventie, logopedie, fysiotherapie en oefentherapie kunnen (deels) op afstand worden gegeven in de vorm van videoconsulten. Dit kan alleen als je hier toestemming voor geeft.
  • GGZ (specialistisch): Wij vragen een machtiging voor behandelingen van meer dan 3.000 minuten bij een vrijgevestigde GGZ-aanbieder.
  • Tandtechniek: Wij vergoeden de techniek- en materiaalkosten volgens de prestatie- en tariefbeschikking tandtechniek in eigen beheer 2021 van de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa).

Bekijk al de wijzigingen in de basisverzekering

Wijzigingen in de aanvullende verzekeringen

Dit onderdeel verandert o.a. in 2021 in de aanvullende verzekeringen:

  • Leefstijlcoaching: Ditzo introduceert een nieuwe vergoeding in de aanvullende verzekeringen: e-Health leefstijlcoaching.
  • Tandartsverzekering: Vanaf juli 2020 kun je ook bij de geregistreerd mondhygiënist terecht voor bepaalde voorbehouden behandelingen zoals zelfstandig verdoven, röntgenfoto’s maken en eerste gaatjes vullen.

Bekijk al de wijzigingen in de aanvullende verzekeringen

Pechvogelhulp (Plus)

Wij hebben aan het begrip ongeval het volgende toegevoegd: Het eten en kauwen van etenswaren, waaronder snoep, zoetwaren en noten, wordt niet als een ongeval beschouwd. Gebitsschade die daardoor is ontstaan of verergerd is uitgesloten van de dekking. Ook voorvallen waarbij je vooraf kan voorzien dat schade aan het gebit kan ontstaan vallen niet onder het begrip ongeval. Denk daarbij aan het openen van een fles met je tanden, het kauwen of bijten op harde voorwerpen, het niet dragen van gebitsbescherming bij sporten waar dat wel nodig is en schade aan het gebit door een ziekte.

Bekijk al de wijzigingen in de Pechvogelhulp (Plus)

Zorgverlener zoeken

Ben je benieuwd of jouw zorgverlener ook in 2021 gecontracteerd is? In de zorgzoeker kan je zien of je zorgverlener ook in 2021 gecontracteerd is. Soms zijn we nog in onderhandeling, we doen dan ons best om het contract zo snel mogelijk rond te krijgen. Tijdens de onderhandelingen hebben we gesprekken over de prijs, kwaliteit en toegankelijkheid. Het kan zijn dat wij met de zorgaanbieder geen overeenstemming hierover kunnen vinden en dan gezamenlijk besluiten om geen contract met elkaar aan te gaan. De zorgzoeker wordt dagelijks ververst en zo heb je altijd zicht op de laatste stand van zaken.

Ziekenhuizen

Door Corona heeft de contractering van ziekenhuiszorg vertraging opgelopen. Je kunt ervan uitgaan dat wij met alle ziekenhuizen een contract voor 2021 afsluiten en geven daarom ook een contractsgarantie. Wij spannen ons in om deze ziekenhuizen zo snel als mogelijk te contracteren. Wij vergoeden je zorg bij deze ziekenhuizen op dezelfde manier als wanneer we een contract hebben afgesloten. Zo heb je altijd vrije keuze in ziekenhuizen. Ook in 2021.