Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Ditzo zorgpas

Je zorgpas is het bewijs dat je bij ons bent verzekerd en geeft je recht op medische zorg in binnen- en buitenland. Zorg er dus voor dat je deze pas altijd bij je hebt. Je krijgt je zorgpas normaal gesproken binnen 14 dagen na de ingangsdatum van je zorgverzekering per post toegestuurd.

Europese gezondheidskaart (EHIC)

De Europese Zorgpas (EHIC) geeft je recht op noodzakelijke medische zorg in het buitenland bij een tijdelijk verblijf. De achterkant van je zorgpas is ook je Europese Zorgpas (EHIC). Je hoeft hier dus geen extra pas voor aan te vragen. Je zorgpas is maximaal 5 jaar geldig. De geldigheidsdatum staat op je zorgpas vermeld. De pas is persoonlijk en je mag hem alleen voor jezelf gebruiken. De pas wordt je kosteloos aangeboden.

In welke landen is je zorgpas geldig?

Je kunt je zorgpas gebruiken als je medische zorg nodig hebt in: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Malta en het Griekse deel van Cyprus, Roemenië, Bulgarije, Australië, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland.

Ga je naar een ander land? Dan heb je dezelfde rechten op spoedeisende zorg als de inwoners van dat land. De zorgpas toont dan aan dat je in een Europese lidstaat verzekerd bent en recht hebt op die zorg. De EHIC dekt geen gevallen als je naar een ander land reist met als doel om daar een medische behandeling te ondergaan.

Zorgpas kwijt?

Vraag een nieuwe pas aan via Mijn Zorgverzekering. ​