Altijd vrije ziekenhuiskeuze​​​​​​​​

​​​​
Hey baby!
Stap over naar
het meest voordelige pakket
voor jouw zwangerschap

​​​​
ZorgBasis
100% vergoeding voor een ziekenhuisbevalling & kraamzorg
€3,50 p.m.
​​

ZorgBasis: dít gaat je bevallen!

​​​​

Volledige vergoeding voor kraamzorg

De verplichte eigen bijdrage van €4,80 p.u. voor kraamzorg wordt met ZorgBasis (€3,50 p.m.) 100% vergoed. Vaak heb je minimaal 24 uur kraamzorg nodig. ​​

​​

Ziekenhuisbevalling wordt 100% vergoed

Voor een ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak betaal je een eigen bijdrage. Met ZorgBasis (€3,50 p.m.) wordt dit volledig vergoed.

​​​​​​

Altijd vrije ziekenhuiskeuze

Met de basisverzekeringen van Ditzo kun je bij alle gecontracteerde zorgverleners in Nederland terecht voor je zwangerschap en bevalling. ​

​​​​

Denk je aan je kraampakket?

In het kraampakket vind je alles wat je nodig hebt voor je bevalling en de dagen erna. Het kraampakket kun je nu al bestellen. Word je klant bij Ditzo en neem je de aanvulling ZorgBewust of ZorgBeter? Dan bestel je het kraampakket vanaf 1 januari gratis. ​​​

Info & bestellen

Fit en flexibel zwanger

​​​​ Testimonial over het Dito voordeelpakket
​​​​

Twee vliegen in één klap: ZorgBasis & Thuisfysio van a.s.r.

Met de gratis app Thuisfysio van a.s.r. voorkom en verhelp je eenvoudig lichte klachten. Twijfel je? Dan kun je snel videobellen met een echte fysiotherapeut. Je kunt dus makkelijk en snel vanuit huis aan de slag! Een videoconsult telt maar als één behandeling. In tegenstelling tot een fysieke afspraak worden er bij het videoconsult dus geen extra kosten voor een intake in rekening gebracht. Met de ZorgBasis aanvulling worden ook 3 videoconsulten en/of fysieke afspraken vergoed!

​​​​ Kind die met haar handen een hart vormt
​​​​

Leestip #1: De Verloskundige

Wil je zwanger worden of ben je al zwanger? Dan komt er heel wat op je af! We tippen daarom 3 onafhankelijk websites, vol met nuttige én betrouwbare informatie omtrent je zwangerschap. Bij De Verloskundige vind je de belangrijkste praktische informatie vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot na je bevalling.

Naar De Verloskundige ​​
​​​​​​ Kind die met haar handen een hart vormt
​​​​

Leestip #2: Voedingscentrum

Tijdens je zwangerschap eet je voor twee. Wat jij eet is daarom belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Maar ook tot lang na de zwangerschap is voeding essentieel voor de ontwikkeling. Bij Voedingscentrum vind je onder het thema Zwanger en Kind allerlei nuttige tips en belangrijke informatie.

Naar Voedingscentrum
​​​​​​ Kind die met haar handen een hart vormt
​​​​

Leestip #3: Thuisarts.nl

Op Thuisarts.nl is ontzettend veel (medische) informatie te vinden. Zo ook over je zwangerschap en bevalling. De website is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap en is gemaakt door artsen. Ook huisartsen zelf verwijzen hun cliënten naar de website voor extra uitleg. Wil je dus snel zelf even wat opzoeken? Bij Thuisarts ben je aan het juiste adres!

Naar Thuisarts ​​​​
​​​​

Alles op een rij

 • Basisverzekering €128,95 p.m. & ZorgStart €3,50 p.m.
 • 100% vergoeding kraamzorg & ziekenhuisbevalling
 • Vrije keuze verloskundige, ziekenhuis en kraamzorg
 • Gratis ongevallendekking Fysio & Tand tot € 10.000

Klanttevredenheid:

Wordt elke 5 minuten vernieuwd Check je premie
​​​

Alle praktische info op één plek

​​​​

ZorgBasis is onze meest voordelige aanvullende verzekering. Met dit pakket worden natuurlijk niet alleen kraamzorg en een ziekenhuisbevalling volledig vergoed. Je bent ook meteen aanvullend verzekerd voor o.a. 3 fysiotherapie behandelingen. Heb je specifieke wensen of ben je op zoek naar extra zekerheid? Check dan ZorgBeter en ZorgBest voor nog uitgebreidere dekkingen en ruimere vergoedingen. Bij deze pakketten wordt bijvoorbeeld ook je kraampakket 100% vergoed!

Vergelijk alle aanvullende verzekeringen
​​​​

Veel zorg die te maken heeft met zwangerschap en bevallen wordt vergoed vanuit de basisverzekering. In onze VergoedingenVinder zoek je op de zorg die je nodig hebt, bijvoorbeeld kraamzorg, en zie je direct wat er met jouw verzekering vergoed wordt. Je ziet ook gelijk waarbij je eigen risico of een eigen bijdrage moet betalen. Met een aanvullende verzekering krijg je nog meer vergoedingen. Zo wordt met ZorgBasis de eigenbijdrage voor kraamzorg (tot 40 uur) volledig vergoed én kun je ook zonder medische indicatie kostenloos in het ziekenhuis bevallen. Met de aanvullingen ZorgBeter en ZorgBest bestel je ook het kraampakket gratis.

Zoek vergoedingen
​​​​

Zodra je weet dat je zwanger bent maak je een afspraak bij de verloskundige. Een verloskundige in de buurt vind je eenvoudig met onze Zorgzoeker. Ook een geschikte kraamzorginstelling vind je via de Zorgzoeker. Vraag je kraamzorg uiterlijk in de 20e week van je zwangerschap aan! Bij het aanvragen is het handig om je Burgerservicenummer (BSN) en de naam van de verloskundige bij de hand te hebben. Vanuit de basisverzekering heb je recht op kraamzorg vanaf de geboortedag tot maximaal 10 dagen daarna. Je betaalt wel een wettelijke eigen bijdrage. Bij kraamzorg thuis €4,70 per uur in 2022 Bij opname in een ziekenhuis of kraamhotel €19 per dag in 2022. Met al onze aanvullende verzekering wordt deze eigen bijdrage 100% vergoed.

Naar de Zorgzoeker
​​​​

Het is belangrijk dat je de geboorte van je kindje zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. We zorgen er dan namelijk voor dat je kindje kosteloos met jou is meeverzekerd. De geboorte doorgeven doe je eenvoudig in de Mijn Zorgverzekering omgeving. Vergeet niet om het Burgerservicenummer (BSN) van je baby bij de hand te houden! Je ontvangt het BSN nadat je je kindje hebt aangemeld bij de gemeente. Let top: dit kan even duren. Check voor de zekerheid de doorlooptijden bij jouw gemeente. Binnen enkele weken krijg je van ons een zorgpasje voor je kindje. Vanaf dat moment heeft je kindje tot het 18e levensjaar dezelfde dekkingen als die jij hebt. Bovendien betalen kinderen geen eigen risico tot ze 18 jaar zijn!

Naar mijn Zorgverzekering
​​​​

Heb je een vraag over je zorgverzekering en/of zwangerschap? Je stelt ‘m eenvoudig hier. Typ je vraag in en je krijgt direct relevante antwoorden te zien. Heb je een complexe(re) vraag of kun je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op met een van onze Ditzo collega’s!

Contact opnemen ​​

Veelgestelde vragen

​​​​
 • Echo’s van je baby
 • Prenatale screening
  • Informatief gesprek
  • NIPT Let op: zonder medische indicatie wordt de NIPT test pas vanaf april 2023 vanuit de basisverzekering vergoed.
 • Invasieve diagnostiek
 • Bevalling
  • Thuisbevalling
  • Medisch noodzakelijke ziekenhuisbevalling
 • Kraamzorg
  • Thuis
  • In het ziekenhuis
​​​
​​​​Verloskundige zorg, bevalling en kraamzorg vallen niet onder het eigen risico van €385. Maar andere kosten rondom je zwangerschap vallen wél onder je eigen risico. Denk aan laboratoriumonderzoek, vervoer naar het ziekenhuis voor de bevalling en medische nazorg na de bevalling.​