Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart​

​Als je een autoverzekering afsluit krijg je een Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart (IMK), ook bij de Ditzo Autoverzekering. De IMK (voorheen groene kaart) is tegenwoordig wit en ontvang je digitaal. Het is een internationaal bewijs dat je auto verzekerd is. Op de kaart staan de volgende gegevens:

  • Je polisnummer
  • In welke landen je verzekerd bent
  • Je kaartnummer
  • Tot wanneer de kaart geldig is
  • Welk kenteken verzekerd is
  • Hoe je schade aan je auto kunt melden
 

​Geldigheid van de kaart

Ieder nieuw verzekeringsjaar krijg je automatisch een nieuwe Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart die 13 maanden geldig is. Zo heb je 1 maand overlap tussen je oude en nieuwe verzekeringskaart. Handig, want je zou maar net in het buitenland zijn als je kaart verloopt.

Kaartnummer

Heb je het nummer van je Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart nodig? Deze staat onder punt 4 op je kaart. Je kaartnummer bestaat uit de landcode (bijv. NL), 3 cijfers en daarna je polisnummer.

Kaart kwijt?

Je Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart ontvang je jaarlijks per e-mail. Heb je de kaart niet ontvangen of ben je je kaart kwijt? In Mijn Ditzo kun je je kaart ook vinden en indien nodig uitprinten.

Buitenland

In Albanië, Azerbeidzjan, Bosnië-Herzegovina, Israël, Iran, Noord-Macedonië, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland, Tunesië en Turkije is een Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart (IMK) verplicht. Meestal is een digitale versie voldoende, maar als je helemaal zeker wilt zijn kun je de IMK in Mijn Ditzo downloaden en uitprinten. In alle overige landen mag ook met een ander document aangetoond worden dat je verzekerd bent.

Caravan, aanhanger of vouwwagen

De Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart van je auto geldt ook voor je caravan of aanhanger zolang deze aan je auto is gekoppeld. In sommige landen, in ieder geval Duitsland, Polen en Spanje, heb je een aparte kaart nodig voor aanhangers, caravans en vouwwagens boven de 750 kilo met een eigen kenteken. Wil je weten in welke landen precies? En wil je een kaart voor je caravan, vouwwagen of aanhanger aanvragen? Neem dan even contact met ons op.​​​