Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

AD: “Goedkope zorgpolis is valkuil”

Het AD en Independer hebben samen onderzoek gedaan naar zorgverzekeringen. Vandaag is daar in het AD een artikel over verschenen: “Extreem goedkope zorgverzekeringen beperken patiënten meer in hun keus dan werd aangenomen. Niet de kwaliteit en nabijheid van een ziekenhuis, maar de prijs is doorslaggevend." 

 
​"Verzekerden die minder dan 70 euro per maand betalen bij Achmea, moeten bijvoorbeeld in Rotterdam vanaf 2014 verplicht naar het Havenziekenhuis. Zij kunnen niet langer terecht bij de kwalitatief veel hoger aangeschreven Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis of het Sint Franciscus Gasthuis.

 
In sommige regio's moeten patiënten ook verder reizen voor een behandeling. Inwoners van Amersfoort moeten straks naar Utrecht, in plaats van het Meander MC in de eigen stad. Bosschenaren kunnen voor onderzoek naar Tilburg worden gestuurd.

 
Achmea heeft voor Take Care Now en Zilveren Kruis Selectief 31 ziekenhuizen gecontracteerd, Zekur van Univé heeft met 16 ziekenhuizen afspraken. Deze ziekenhuizen voldoen aan de basiskwaliteit die vereist is in Nederland, maar op tal van specialismen scoren zij niet als beste in de regio. Als goedkoop verzekerde patiënten zich toch bij een specialist in een ander ziekenhuis melden, moeten ze een deel van de rekening zelf betalen.” 

 
Ga voor het hele artikel naar het artikel op de site van het AD​.

 
Ditzo 100% vrije keuze van ziekenhuizen
Is het niet absurd dat sommige zorgverzekeraars voor jou bepalen in welke ziekenhuis je wordt behandeld? Bij de Ditzo Zorgverzekering word je niet gestuurd in de keuze van je ziekenhuis. Je hebt bij ons 100% vrije keuze van ziekenhuis en je krijgt dus altijd de volledige nota vergoed. Natuurlijk heeft iedere Nederlander wel een wettelijk verplicht eigen risico van € 360. Het kan dus zijn dat je iets terug moet betalen.​

Door 

Door