Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Handige apps voor een stedentrip

22 apr 2016

Meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren… de voor-weekendjes-weg-geschikte-dagen komen er weer aan! Ga je op vakantie en maak je gebruik van een paklijst, dan staat je smartphone vast niet op die lijst. Je mobiel heb je gewoon bij je, het is je vaste reismaatje. Je smartphone helpt je overal mee, ook op reis. Reisgidsen en kaarten zijn niet meer nodig, want je downloadt gewoon wat apps!

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

​1. Packing Pro – €2,99

Een handige app vóórdat je op vakantie gaat. Ben jij net als heel veel andere mensen niet goed in pakken, dan kan Packing Pro je daarbij helpen. De app maakt paklijsten op basis van de duur, de reden en de bestemming van de reis. Op die manier kom je niet in de verleiding onnodige dingen mee te nemen. De app biedt ook to-do-lijstjes om zo je trip goed te plannen.

2. City Maps 2Go - basisversie gratis

Met City Maps 2Go heb je alle relevante informatie voor je reis op je smartphone of tablet. Je krijgt naast een gedetailleerde plattegrond, ook uitgebreide informatie over bezienswaardigheden, restaurants, bars en zo. Het is vooral handig dat je alles ziet wat er in jouw directe omgeving te beleven valt.  Met de Pro-versie heb je ongelimiteerd toegang tot actuele informatie en kaarten van alle bestemmingen in de app. Met de gratis versie kun je vijf bestemmingen downloaden.

3. AroundMe – gratis

Je hebt je hotel gevonden maar nu moet je nog bedenken wat je gaat doen. AroundMe laat handige en leuke plekken in je omgeving zien. Denk aan een bank, een geldautomaat, een bioscoop, een supermarkt of een restaurant. De app is ook ideaal voor iedereen die niet van tevoren alles wil plannen.

4. Spotted by locals – € 3,99

Spotted by Locals laat je een stad ervaren als een ‘local’. Het initiatief begon ooit als een serie van blogs en PDF-reisgidsen en is nu als app te downloaden. De app wordt up-to-date gehouden door lokale bloggers, verspreid over meer dan 65 steden in Europa en Noord-Amerika. De app werkt ook offline, waardoor je altijd toegang hebt tot de ingebouwde Google Maps die alle interessante plekken toont.

5. Metro 24 - € 3

In een stad als Parijs of Londen merk je al snel dat het vaak slim is om met de metro te reizen om handig van de ene naar de andere plek te komen. Alleen, waar zijn de stations en hoe kom je waar je wezen moet? Metro 24 wijst je feilloos de weg. Deze app kent alle lijnen en haltes van een groot aantal wereldsteden. Alle informatie bevindt zich op je telefoon, dus dataverkeer is niet per se nodig. De app toont je het complete metrostelsel, de dichtstbijzijnde stations en kan zelfs de optimale route naar je bestemming berekenen. Je kunt zelfs op bezienswaardigheid zoeken, zodat je weet welke eindhalte je moet hebben.

6. WhatsApp – gratis

Ben je bij ons verzekerd? Dan is het ook wel zo handig om WhatsApp te downloaden en onze nummers op te slaan. Wil je schade melden of iets anders vragen? Dan kan je dat direct via WhatsApp doen. Bij spoed neem je natuurlijk telefonisch contact met ons op via nummer +31 30 699 07 08, 24 uur per dag.


Door Christel

Miss engagement

Over Christel