Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Auto verzekeren zonder kenteken

Auto verzekeren zonder kenteken, kan dat?

10 apr 2018

Heb je een nieuwe auto gekocht of ga je een auto importeren uit het buitenland? Soms heb je het kenteken nog niet als je de auto wilt gaan verzekeren. Is een autoverzekering berekenen zonder kenteken mogelijk en kun je de auto verzekeren zonder kenteken?

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

​Nog geen kenteken? Premie berekenen kan al wel!

Heb je een (nieuwe) auto op het oog? Dan wil je vast weten wat de beste en voordeligste autoverzekering is. Soms heb je nog geen kenteken, terwijl dit vaak wel belangrijk is om de premie te berekenen en om de verzekering af te sluiten. Met de Ditzo Autoverzekering is het mogelijk om de premie voor de autoverzekering zonder kenteken te berekenen. Je vult het bouwjaar, merk en het type in, waarna je de rest van de stappen doorloopt. Let op, de premie is een indicatie. De premie gebaseerd op het kenteken kan wat afwijken, maar dit zal nooit heel veel zijn.

Kun je de auto verzekeren zonder kenteken?

Ondanks dat je de premie zonder kenteken makkelijk kunt berekenen, is het bij Ditzo niet mogelijk om de auto te verzekeren zonder kenteken. We hebben dan de combinatie van het kenteken en de meldcode nodig. Heb je de nieuwe auto gekocht, vraag dan zo snel mogelijk het kenteken op.

Waar vind je de meldcode?

De meldcode​ vind je op deel 1B van het kentekenbewijs of op de kentekencard. Deze bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van de auto. Ook staat de meldcode in het tenaamstellingsverslag dat je krijgt wanneer je de auto op naam zet. Weet je de meldcode nog niet? Dan kun je contact opnemen met de verkoper. De premie voor de autoverzekering berekenen kan zonder meldcode, maar voor het afsluiten heb je deze wel nodig.

Auto uit het buitenland gehaald

Als je met een geïmporteerde auto in Nederland wilt gaan rijden, dan is het belangrijk om eerst een Nederlands kenteken aan te vragen bij de RDW en de auto te laten keuren. Je auto kan op een trailer vervoerd worden naar het keuringsstation van de RDW, maar je kunt er ook voor kiezen om er zelf heen te rijden. Wanneer je de auto er zelf heen rijdt, heb je een kenteken voor één dag nodig. Die kun je aanvragen bij de RDW. Vergeet dit kenteken vervolgens niet voor een dag te verzekeren!

Autoverzekering afsluiten

Heb je het kenteken gekregen, dan kun je de autoverzekering gaan afsluiten! De autoverzekering kun je nu berekenen op het kenteken zelf, waarbij je direct de autogegevens erbij zult zien staan. Wordt het kenteken alsnog op onze website niet herkend? Dan kan dit met meerdere dingen te maken hebben. Kijk dan goed of het geen grijs kenteken is (een bestelauto). Deze verzekeren wij niet. Ook kunnen we geen auto's die ouder zijn dan 25 jaar verzekeren en geen auto's duurder dan € 100.000. Neem gerust contact met ons op als je er niet uitkomt!​​


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther