Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Alleen de Basis? Of ook aanvullend?

19 dec 2013

Ja, het is of je maandelijks een emmer leeggooit. Die zorgpremie. We moeten bloeden voor onze zorgverzekering. Maar is dat eigenlijk wel waar? En wat krijgen we ervoor? Nou, dat laatste valt nog wel mee. Of eigenlijk: dat valt bijzonder mee. Want we realiseren het ons nauwelijks maar ons zorgstelsel is verreweg het beste van Europa en ons basispakket is nergens zo uitgebreid als hier. Zelfs de Amerikanen kijken met een schuin oog naar Holland als het op goede zorg aankomt.

Het basispakket is bij elke zorgverzekering dezelfde. Uitgangspunt daarbij is dat alles wat medisch noodzakelijk is, wordt gedekt. Been breken, oorontsteking, reuma, hartaanval noem maar op. En natuurlijk kanker, waar Ditzo aan het onderzoek nog een extra steentje bijdraagt via Kijk Kanker de wereld uit.

Online declareren
En dat is allemaal zo goed geregeld dat de meeste ziekenhuizen, huisartsen en apotheken rechtstreeks declareren bij de zorgverzekeraar. Dus daar heb je als klant geen omkijken naar. En als je toch moet declareren kun je dat online doen via Mijn Ditzo. Dan wordt het alsnog geregeld.
 
Aanvullend verzekeren
Maar je kunt natuurlijk meer verzekeren. Stel, je houdt van gevaarlijke sporten. Dan is het toch een prettig idee dat je fysiotherapie gedekt is, als er wat gebeurt. Ga je graag op reis en wil je dat je medische kosten in het buitenland vergoed worden? Kies dan voor een aanvullende verzekering met dekking in alleen Europa of ook de rest van de wereld.

Tandartsverzekering
Vanaf je 18e moet je ook een aanvullende tandartsverzekering nemen als je niet het risico wilt lopen dat je een persoonlijke lening moet nemen om kronen en bruggen te financieren. Aanvullend verzekeren is dus een kwestie van goed naar jezelf kijken en afwegen welke risico’s je wilt lopen. We hebben drie aanvullende en drie tandarts pakketten van Goed, via Beter naar Best waar je uit kunt kiezen. Wie weet heb je meer geloof in alternatieve geneeswijzen. Nou dan is zo’n aanvullende verzekering best handig. Beoordeel zelf wat het beste bij je past..

Vrije keuze
Om nog even terug te komen op de basisverzekering. Het pakket is bij elke verzekeraar dezelfde. Waarom je dan voor Ditzo zou kiezen? Omdat wij je tegen een lage premie de vrije keuze laten in welk ziekenhuis je wilt liggen als het nodig is, welke huisarts je behandelt en bij welke apotheek je je medicijnen kunt ophalen. Dat is bij ons in elk geval een zorg minder.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

Door Christel

Miss engagement

Over Christel