Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Bedenktijd

Bedenktijd

23 okt 2018

​​Als je een autoverzekering afsluit, heb je een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze bedenktijd kun je van je verzekering afzien. Kosteloos en zonder een reden op te hoeven geven. De bedenktijd gaat in wanneer je het polisblad ontvangt.​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Opzeggen tijdens bedenktijd

Zeg je je autoverzekering tijdens de bedenktijd op? Dan beëindigen wij je verzekering met terugwerkende kracht per ingangsdatum. De bedenktijd begint op het moment dat je de verzekering aanvraagt, dit kan afwijken van de ingangsdatum. Heb je je autoverzekering bijvoorbeeld op 1 december aangevraagd en laten ingaan per 10 december? Dan geldt de bedenktijd vanaf 1 december. Maak je gebruik van je bedenktijd? Dan beëindigen wij jouw verzekering met terugwerkende kracht per de ingangsdatum.

Bij opzeggen onverzekerd

Je hoeft ons niets te betalen als je je verzekering binnen de bedenktijd opzegt. Maar dan heeft deze verzekering ook nooit bestaan. Zorg er daarom voor dat je ergens anders een autoverzekering hebt afgesloten als je opzegt tijdens de bedenktijd. Anders is je auto nooit verzekerd geweest en riskeer je een boete van de RDW.

Opzeggen na bedenktijd

Zijn de 14 dagen bedenktijd voorbij? In het eerste verzekeringsjaar kun je je Ditzo Autoverzekering​ niet tussentijds opzeggen. (tenzij het om verkoop van de auto gaat) Na het eerste verzekeringsjaar mag je elk moment opzeggen. Dus in je tweede of derde verzekeringsjaar mag je tussentijds opzeggen.

Autoverzekering opzeggen, hoe doe ik dat?

Opzeggen doe je in Mijn Ditzo. Je bent dan per de eerstkomende maandelijkse beëindigingsdatum niet meer verzekerd. Voor de beëindiging gebruiken wij dezelfde dag als je ingangsdatum en niet de eerste van de maand. Een voorbeeld: je hebt je verzekering afgesloten op 14 maart 2017. Je zegt op 17 september 2018 op. Dan is de beëindigingsdatum 14 oktober 2018.

Let op dat je op tijd bij een andere verzekeraar een verzekering afsluit die ingaat op de beëindigingsdatum. Zo zorg je ervoor dat je niet onverzekerd raakt en riskeer je geen boete van de RDW.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther