Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Bedenktijd van je zorgverzekering

30 dec 2013

In de maand december knallen de advertenties & tv commercials van zorgverzekeraars je om de oren. Maar ondertussen plan jij een kerstdiner met je schoonouders, moet je nog cadeautjes kopen, een outfit voor een oud-en-nieuwfeest passen… Voor je het weet is het 1 januari en heb je je nog niet kunnen verdiepen in een zorgverzekering voor volgend jaar. Daarom hier de spelregels rond overstappen van je zorgverzekering.

Bedenktijd nodig? Zeg op tijd op!
Het goede nieuws: Je kunt op je gemak in januari een nieuwe zorgverzekeraar kiezen. MAAR dan moet je wel vóór 31 december 2013  je lopende zorgverzekering opzeggen. Heb je dus nog bedenktijd nodig, zeg dan voor de zekerheid deze week nog je huidige zorgverzekering op. Je kunt dan rustig de diverse verzekeringen vergelijken. Als je opgezegd hebt, kun je tot en met 31 januari 2014 een nieuwe keuze maken. En heb je dan nog geen betere aanbieding gevonden, dan kun je gewoon terug!

En blijf je bij je huidige zorgverzekeraar maar wil je je aanvullende verzekeringen nog wijzigen? Dan kan dat ook tot en met 31 januari 2014.

Wanneer wel afsluiten na 1 februari?
Vanaf 1 februari 2014 kun je in principe geen andere zorgverzekering meer kiezen. Dat kan alleen nog in een aantal gevallen:

  • Je in de loop van het jaar 18 jaar wordt
  • Je vanuit het buitenland in Nederland komt wonen
  • Je uit een militair dienstverband komt
  • Je geen zorgverzekering hebt
  • Jij en je partner gaan scheiden
  • Je verzekeraar past de polisvoorwaarden aan
  • De collectieve zorgverzekering waar je aan mee doet, stopt

Overstappen naar Ditzo?
Denk je na over overstappen naar Ditzo? Bereken je premie en bekijk onze voorwaarden. Ben je er nog niet helemaal uit? Zeg dan in ieder geval nog snel je huidige verzekering op, en hopelijk mogen we je in januari alsnog als klant verwelkomen!​

Door


Door