Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Bosbrand op vakantie

Bosbranden tijdens vakantie in Frankrijk

​Bosbranden woeden elke zomer weer in onder meer Zuid-Frankrijk en Portugal. Tienduizend mensen worden geëvacueerd. Bewoners en toeristen moeten hun woningen en campings verlaten. Het zal je maar overkomen, je vakantieadres verlaten vanwege een bosbrand. Hoe zit dat met de verzekering?​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Direct doen: neem contact met ons op

Heb je tijdens je vakantie te maken met een noodgeval, zoals een bosbrand in Portugal? Neem direct contact met ons op. De Ditzo Alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar. Je bereikt ons op telefoonnummer +31 30 - 699 07 08. Samen bespreken we de mogelijkheden en regelen we de praktische zaken. Zorgen dat je snel en veilig thuiskomt bijvoorbeeld. Je kunt ook contact opnemen met Buitenlandse Zaken om op de hoogte te blijven van de actuele situatie, op telefoonnummer (+31) (0) 247 247 247. Ook kun je de 24/7 BZ Reis-app downloaden om op de hoogte te blijven van de actuele situatie.

Wat vergoedt de reisverzekering?

Zijn je spullen door de bosbrand in Frankrijk beschadigd, heb je medische zorg nodig of wil je eerder naar huis? Dit vergoedt de Ditzo Reisverzekering:

Situatie: Verzekerd?
Situatie:
Bagage, zoals kampeerspullen
Verzekerd?
Ja
Situatie:
Medische zorg
Verzekerd?
Ja
Situatie:
Eerder naar huis
Verzekerd
Nee, doe een beroep op het calamiteitenfonds​

Kampeerspullen beschadigd

Zijn je kampeerspullen door de bosbranden beschadigd? Met de reisverzekering is bagage verzekerd. Daarom vergoeden wij bijvoorbeeld je luchtbed en de barbecue.

Medische zorg

Heb je door de bosbrand medische zorg nodig? Bij ons zijn geneeskundige kosten standaard gedekt. Check eerst bij de zorgverzekering welke vergoeding je voor de buitenlandse medische zorg krijgt. De medische kosten die de zorgverzekering niet vergoed, zijn gedekt met je reisverzekering.

Lees ook: medische kosten buitenland verzekeren​

Eerder naar huis verzekerd?

Ben je niet gewond, maar wil je eerder naar huis of de vakantie op een andere plek voortzetten? De extra kosten die je maakt, vergoedt je reisverzekering niet. Het calamiteitenfonds van je reisorganisatie biedt in dit geval uitkomst. Heb je je vakantie geboekt bij een reisorganisatie die niet bij het calamiteitenfonds via ANVR is aangesloten, dan kun je geen beroep doen op het calamiteitenfonds.

Natuurramp tijdens vakantie

Naast een bosbrand kun je tijdens je vakantie ook te maken krijgen met een andere natuurramp. Een aardbeving bijvoorbeeld, zoals onlangs op Lombok. Veiligheid boven alles. Check daarom bij aankomst op je vakantieadres altijd eerst de vluchtroute bij je vakantieverblijf. ​


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther