Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Bril verloren

Bril verloren

10 aug 2018

​Ben jij je bril verloren? Dat overkomt iedere brildrager wel eens. Ieder jaar blijven er brillen achter in het openbaar vervoer, vakantieparken of kleedkamers van de sportschool. Als je een bril verloren bent, wil je graag weten of dat verzekerd is. En wat als je bril gestolen is?​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Bril verloren onderweg

De Ditzo Inboedelverzekering dekt schade en verlies van je bril voor bijvoorbeeld diefstal uit je woning of tuin, maar ook uit je auto. Met onze Allriskdekking is je bril ook verzekerd voor ongelukjes. Bijvoorbeeld als je kind de bril van tafel stoot. Maar raak je je bril onderweg kwijt? Dat is niet verzekerd met de Inboedelverzekering. Ook niet als je de aanvullende Buitenshuisdekking hebt.

Bril verloren op reis

Als je op reis bent, is je bril verzekerd met de Ditzo Reisverzekering​. Ook als je de bril onderweg verliest. Je bril is namelijk onderdeel van je bagage. Binnen Nederland verstaan wij onder een reis een trip met minimaal één overnachting. Tijdens een dagje weg in eigen land is je bril niet verzekerd met de Reisverzekering.

Vergeet niet om bij verlies aangifte te doen bij de politie. Een bewijs van aangifte en je reisdocumenten zijn belangrijk bij de afhandeling van de schade.

Bril gestolen

Je kunt je bril natuurlijk ook verliezen door diefstal. Met de Inboedelverzekering is diefstal van je bril verzekerd als je bril gestolen is:

  • Uit de eigen woning
  • Uit je auto na een inbraak (binnen Nederland of tijdens een dagtrip naar het buitenland)

In alle gevallen geldt dat je aangifte van de diefstal moet hebben gedaan bij de politie.

Bril gestolen op reis

Ook als je bril gestolen is op reis of tijdens een vakantie in het buitenland, is dat verzekerd met de Reisverzekering. Doe in ieder geval altijd aangifte, ook als je het vermoeden hebt dat je slachtoffer bent van zakkenrollen. Als je diefstal of verlies bij ons meldt, vragen wij in veel gevallen om een proces-verbaal en reisdocumenten.

Vergoedingen

Ben jij je bril verloren of is je bril gestolen en wil je weten wat je ervoor terugkrijgt?

Bril verloren
  • Inboedelverzekering: geen vergoeding
  • Reisverzekering: verzekerd tot € 300
Bril gestolen binnenshuis
  • Inboedelverzekering: een vergoeding voor de dagwaarde van je bril
  • Reisverzekering: verzekerd tot € 300,-

Verschillende verzekeringen bij één verzekeraar

Het kan handig zijn om je verschillende verzekeringen onder te brengen bij één verzekeraar. Dat maakt het je in geval van schade een stuk makkelijker. Je hoeft dan niet eerst te bedenken welke verzekeraar je moet benaderen als je bril per ongeluk stukgaat. Bij ons kun je behalve je schadeverzekeringen ook je zorgverzekering afsluiten.

Bril stuk en zorgverzekering

Neem ook even contact op met je zorgverzekeraar. Heb je een aanvullende dekking voor brillen en lenzen? Dan kun je in sommige gevallen je bril via je zorgverzekeraar vergoed krijgen. Heb je je zorgverzekering bij ons afgesloten? Check dan onze Pearle & Eye Wish bril en lenzen module.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther