Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Verbrand je snel? Eet meer chocola!

19 jul 2018

​Wanneer de zon volop schijnt, wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Maar wat nu als je huid snel verbrand in de zon, zelfs wanneer je je heel erg goed insmeert? Sommige etenswaren helpen je huid net even iets beter bestand te zijn tegen de zon.​

Door Gast

Gast blogger

​​

Pure chocola: heerlijk & hydraterend

Pure chocolade zit barstensvol fenolen en catechinen. Dat zijn oxidanten die de zuurstofverzadiging en de doorbloeding van je huid verhogen. In normale mensentaal betekent dit dat je huid beter bestand is tegen zonnebrand. Dit effect geldt trouwens alleen bij pure chocola met een cacaopercentage van minstens 70 procent. Een mandje verrassingseieren leegeten heeft dus geen zin. Tenzij er een heel kleine fles zonnebrand in het ei zit natuurlijk. Dan heeft het een heel klein beetje zin.

De natuurlijke zonnebrand van groenten en fruit

Waarom zie je nooit een watermeloen met een verbrande schil. De vruchten liggen de hele dag in de zon en toch blijft hun schil mooi glimmend groen. En heb je wel eens een aardbei met brandwonden door de zon gezien? Waarschijnlijk niet. Watermeloen, aardbeien en andere soorten roodachtige groenten en fruit bevatten een soort natuurlijk soort anti-aging middel: lycopeen. Deze stof beschermt ze tegen de zon. En het mooie is, wanneer wij ze eten helpt hun lycopeen onze huid zichzelf te beschermen tegen uv-straling. Fun fact: uit onderzoek van de universiteit van Newcastle blijkt dat een theelepel tomatenpuree je al bescherming geeft tegen verbranding. Eén tip: je moet de tomatenpuree wel opeten en niet op je huid smeren. Maar dat had je waarschijnlijk zelf ook wel door.

Chocola met aardbeien geen vervanger van zonnebrand

Het is natuurlijk niet zo dat wanneer je jezelf trakteert op chocola en aardbeien je ineens oneindig lang in de zon kunt liggen. Blijf die factor 30 maar gewoon lekker smeren. Chocola en fruit zijn een extra manier om beter tegen de zon te kunnen, maar zeker geen vervanging van zonnebrand. En: langdurige blootstelling aan uv-straling is en blijft schadelijk. Zoek daarom regelmatig de schaduw op en mijd de zon op de momenten dat de straling het meest intensief is.

Wat moet ik eten als ik al verbrand ben?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je ondanks factor 30, 5 repen chocolade en die halve watermeloen die je op hebt je alsnog verbrandt. Hoe help je je huid in sneller te helen? Geen nood, maar wel noot. Want noten zitten barstensvol vitamine E. En laat dat nu toevallig een helende werking hebben op brandwonden en een verbrande huid. Vooral amandelen, zonnebloempitten, pijnboompitten en hazelnoten zijn een rijke bron van vitamine E. ​


Door Gast

Gast blogger