Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Ook in 2015 vrije zorgkeuze bij Ditzo

17 sep 2014

​Bij Ditzo heb je, ook in 2015, 100% vrije keuze voor ziekenhuizen en specialisten in heel Nederland. Wij vinden dat je zelf moet kunnen bepalen naar welke specialist of ziekenhuis je gaat. Dat noemen wij vrije keuze in zorg.

Door

Vergoedingen
Vrije zorgkeuze geeft aan of je zelf mag kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Tegenwoordig zie je steeds meer zorgverzekeringen met zeer scherpe premies en beperkte keuzevrijheid. Deze polissen worden ook wel ‘natura polissen’ genoemd. De zorgverzekeraar heeft dan afspraken gemaakt met bijvoorbeeld een beperkt aantal ziekenhuis in de regio. Bij deze ziekenhuizen krijg je de behandeling volledig vergoed. Je moet dan vaak wel verder reizen. Ga je toch naar een niet-gecontracteerd ziekenhuis bij jou in de buurt, dan worden je kosten niet volledig vergoed.

Ditzo en vrije zorgkeuze
Bij onze zorgverzekering krijg je ook in 2015 een polis die je keuzevrijheid biedt. Je hebt 100% vrije keuze van ziekenhuis en specialist. Ook als je naar een zorgverlener wilt waar wij geen afspraken mee hebben, kun je blijven rekenen op onze vergoedingen. Net als voorgaande jaren ontvang je dan van ons een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat wij met gecontracteerde zorgverleners hebben afgesproken.

Let wel op dat iedere Nederlander een wettelijk verplicht eigen risico heeft. Het kan dus zijn dat je wel zelf iets terugbetaalt.


Door