Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

a.s.r. investeert duurzaam in farmacie vindt Eerlijke Verzekeringswijzer

01 mei 2019

In een nieuw praktijkonderzoek van Eerlijke Verzekeringswijzer over investeringen van verzekeraars in de farmacie komt a.s.r., waarvan Ditzo een dochteronderneming is, samen met Vivat en Achmea als beste uit de bus. Gekeken is of verzekeraars rekening houden met betaalbare medicijnen en of de farmaceuten wel eerlijk belasting betalen.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

De studie, in opdracht van Eerlijke Verzekeringswijzer, heeft 9 verzekeringsmaatschappijen - Achmea, Aegon, Allianz, a.s.r., CZ, Menzis, NN Group, Vivat en VGZ - onder de loep genomen en gekeken naar hun rol als institutionele beleggers in de farmaceutische sector. Er is onderzocht of deze bedrijven betaalbare prijzen hanteren voor geneesmiddelen en eerlijk belasting betalen in de landen waar het farmaceutisch bedrijf actief is.

Toegang tot medicijnen

a.s.r. heeft eerder de 'Access to Medicines Index' ondertekend, die inzicht biedt in de prestaties van farmaceuten op het gebied van toegang tot betaalbare medicijnen. a.s.r. gebruikt deze scores in het beleggingsproces en neemt het onderwerp 'toegang tot medicijnen' mee in stembeslissingen op aandeelhoudersvergaderingen. Mede hierdoor wordt a.s.r. in het onderzoek van Eerlijke Verzekeringswijzer een voorloper genoemd. Ook scoort a.s.r. erg goed op transparantie rondom dit thema.

Bevestiging

'Toegang tot betaalbare medicijnen en eerlijk belasting betalen zijn voor a.s.r. als belegger en als zorgverzekeraar belangrijke aspecten voor een duurzaam zorgstelsel. Deze praktijkstudie bevestigt dat we onze verantwoordelijkheid nemen in de toepassing van ethische criteria en in dialoog gaan met farmaciebedrijven om duurzaamheid hoger op de agenda te plaatsen', benadrukt Jack Julicher, CEO a.s.r. vermogensbeheer.

Volgens dit onderzoek hebben de 9 verzekeringsmaatschappijen een gezamenlijke investering van meer dan 14 miljard euro in 19 geselecteerde farmaceutische bedrijven, waardoor de verzekeraars volgens Eerlijke Verzekeringswijzer zowel een verantwoordelijkheid als een kans hebben om deze belangrijke kwesties met farmaceutische bedrijven aan te pakken.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel