Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Eindbedrag van #dehartstocht bekend!

28 dec 2015

Zo aan het einde van het jaar is het altijd tijd voor lijstjes. Wat was het belangrijkste nieuws van 2015? Welke hits hebben het langst op nummer 1 gestaan? Of welke films van 2015 moet je echt gezien hebben?

Door

Ditzo heeft dit jaar zijn eigen lijstje. Namelijk de hoogtepunten van de Hartstocht! De tocht van een blauw pluchen hart begon 7 weken geleden om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Elke kilometer en selfie leverden € 10 op voor het onderzoek. Zowel bekende als onbekende Nederlanders hebben meegeholpen aan deze estafette die op kerstavond eindigde.
 

En het eindbedrag is…

Op kerstavond maakte Manuel Broekman het eindbedrag bekend. Met dank aan bijna 30.000 kilometers en meer dan 700 selfies is het eindbedrag…. tromgeroffel…. € 307.650! Dit bedrag schenkt Ditzo aan Hester den Ruijter voor onderzoek naar het vrouwenhart.
 

Samenvatting

Van de tocht van het hart is een mooie samenvatting gemaakt. Bekijk het filmpje! En we zijn benieuwd wat jouw top 5 van mooiste momenten is. Die van ons is in elk geval: 
 

1. Het grappigste moment

John de Wolf hielp al met Kijk Kanker de Wereld uit en wilde ook het doel van dit jaar weer steunen. Hij betrad speciaal voor de Hartstocht weer het voetbalveld om zoveel mogelijk rondjes (en dus kilometers) met het hart te rennen. Alleen zoals hij zelf zegt, misschien hadden we hier een aantal jaren geleden mee moeten komen… toen zijn conditie nog wat beter was :)
 

2. Het gekste moment

Als je als hart zoveel kilometers maakt en door zoveel mensen vastgehouden wordt, word je er niet schoner op… Dus werd het hart in de wasmachine gestopt. Alleen was het toen geen groot blauw pluchen hart meer, maar een klein schattig blauw hartje. Gekrompen dus.
 

3. Het hartstochtelijkste moment

Geer en Goor. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Toen Gerard in een restaurant met een groot blauw hart kwam aanzetten was Gordon even bang dat Gerard hem ten huwelijk zou vragen. Nee, dat gebeurde niet. Maar Geer gaf wel zijn hart aan Gordon!
 

4. Het gevaarlijkste moment

Twee jongens kwamen op het idee om het hart aan 200 ballonnen vast te maken en zo het hart te laten vliegen. Zouden 200 ballonnen wel genoeg zijn voor zo’n groot blauw hart? Blijkbaar wel, want een tijdje later werd het hart in een weiland teruggevonden.
 

5. Het gaafste moment

Het was nogal lastig kiezen en eigenlijk was de hele Hartstocht supergaaf. De tientallen selfies die Heleen van Royen maakte met treinreizigers? het reisje naar Washington of Alicante? Of het snowboarden in Oostenrijk? Vooral dat laatste leverde in elk geval hele gave beelden op!
 

Bedankt allemaal!

Dit was onze top 5. Maar eigenlijk is niet in 1 blog te vangen hoeveel mooie momenten er geweest zijn. Zonder jullie hulp, was de Hartstocht niet zo’n groot succes geweest. Wat zijn er door jullie bijvoorbeeld ook veel selfies met het hart gemaakt. Wat was jouw top 5? Laat het ons weten op Facebook!

Door