Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Festival Survival Guide

​De lente is weer begonnen en dat betekent voor de liefhebbers de leukste tijd van het jaar: het festivalseizoen! Begin april zijn de eerste festivals weer door de hele Benelux begonnen. Dus hoog tijd voor de Festival Survival Guide! We geven je wat handige tips.​​

Door

​​1. Agenda
Plan je seizoen. Bekijk en vergelijk goed het aanbod in festivalagenda’s zoals Partyflock (https://partyflock.nl/party/outdoor). Kijk goed of jouw favoriete muziek op het festival ruimschoots vertegenwoordigd is.

2. Tickets
Populaire festivals raken steeds sneller uitverkocht. Koop je ticket dus ruimschoots van tevoren. Zorg er ook voor dat je je ticket altijd koopt via de officiële site van het desbetreffende festival. Louche bureaus worden steeds slinkser in het verkopen van tickets tegen veel te hoge prijzen, zelfs wanneer het festival niet eens is uitverkocht. Vaak worden ze nog ongeldig verklaard ook door de organisatie.

3. Voorbereiding
Wees overal op voorbereid! In Nederland kan het alle kanten op met het weer. Ook in de lente en de zomer. Zorg (zeker bij meerdaagse festivals) dat je goed bent voorbereid. Waterdichte tenten, tassen en kleding zijn zeker geen overbodige luxe. Maar zorg er ook voor dat je voldoende drinken mee neemt. Op het campingterrein wordt dit vaak alleen tegen hoge prijzen verkocht. En denk goed na over praktische zaken als de oplader van je telefoon (steeds vaker zijn er oplaadpunten op campings), oordoppen en ID-kaart (voor als ze je jonger schatten dan je bent en je het terrein niet op mag). En sluit een goede reisverzekering af.

4. Onvoorzien
In al het gefeest, gespring en gedans kan je natuurlijk iets kwijtraken . En helaas wordt er op festivals ook steeds vaker gestolen. Let daarom altijd goed op je spullen en laat ze niet onbeheerd achter. Of zelfs maar in een tas(je) op je rug. Laat ook geen kostbare spullen achter in je tent. Maar wordt er onverhoopt toch iets gestolen, of raakt het kwijt of beschadigd dan biedt een reisverzekering uitkomst. Ditzo heeft een uitgebreide reisverzekering waarbij alle meerdaagse festivalbezoeken verzekerd zijn tegen dit soort onvoorziene gebeurtenissen. Daarnaast ben je ook gedekt als je noodgedwongen eerder naar huis moet door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval, van jezelf of je familie. kijk voor meer informatie op https://www.ditzo.nl/reisverzekering.

Ditzo wenst iedereen een geweldig, veilig en onbezorgd festivalseizoen 2014!

Door