- 2 personen
- 30 + minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 500-700 gram asperges
- 1 ei
- 1 eetlepel (witte wijn)azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- 6 aardappelen
- 2 varkensoesters
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ca. 25 gram waterkers
Bereiding
- Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Kook de asperges en het ei in ruim water 6 minuten en laat ze eventueel in het afkoelende kookvocht nagaren.
- Kook het ei hard en laat het afkoelen.
- Pel het ei en hak het klein.
- Maak van het gehakte ei met de azijn, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie een saus.
- Snijd de asperges in stukken en meng de saus erdoor.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8-10 minuten gaar en bruin.
- Was de waterkers. Schik de waterkers op een schaal en schep de asperges erop.
- Neem het vlees uit de pan. Schenk 50 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Roer het aanbaksel los.
- Maak de jus op smaak met wat peper en geef het bij de aardappelen, vlees en aspergesalade.
Extra informatie
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Mosterd
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.