- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- vegetarisch
Ingrediënten
- 400 gram diepvries doperwten of 1 kg verse doperwten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Dop de doperwten en kook ze in weinig water in ca. 3 minuten gaar.
- Pel het sjalotje en snijd het klein.
- Fruit de sjalot en het bonenkruid zacht in de olie.
- Neem de pan van het vuur en voeg 1 eetlepel water, wat azijn en peper toe. Meng dit door de doperwten en laat afkoelen.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en laat ze op een paar vellen keukenpapier droog worden.
- Bestrooi de tofu met peper en bak de blokjes in de hete margarine goudgeel.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Serveer de doperwtensalade met de gebakken tofu en de aardappelpuree.
Variaties
Vervang het bonenkruid evt. door tijm.
Extra informatie
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.
Tofu
Bewaar een stuk tofu afgedekt in water in de koelkast nog maximaal 2 dagen.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.