Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Gehaktschotel

Gehaktschotel

​​De oven doet het werk, zo kun jij je bijvoorbeeld richten op de sperzieboontjes en aardappelpuree.​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​​​
  • 2 personen
  • 30 + minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 (oude) bruine of volkoren boterhammen
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • 2 bosuitjes
  • 1 tomaat
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • peper, nootmuskaat
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram sperziebonen

Materialen

Kleine ovenvaste schaal.

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Scheur het brood in stukjes en week het in 3 lepels van de melk.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Was de tomaat en pureer hem in de keukenmachine of met een staafmixer.
  5. Maak het gehakt aan met de het geweekte brood, de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de gepureerde tomaat, peper en een beetje nootmuskaat.
  6. Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.
  7. Laat het gehakt in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en bruin worden.
  8. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  9. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  10. Breng de rest van de melk aan de kook.
  11. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  12. Serveer de aardappelpuree en de sperziebonen bij de gehaktschotel.

Ingrediënten over?

Melk
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholestrol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel