- 2 personen
- 30 + minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 100 ml magere Turkse of Griekse yoghurt
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd het stukje peper heel fijn.
- Fruit de ui en de peper in de olie en pers er 1 teentje knoflook over.
- Spoel de kikkererwten af en prak ze met een vork enigszins fijn.
- Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn en wat citroensap toe.
- Vorm er 4 schijven van en wentel ze door wat volkorenmeel. Laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
- Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zaad. Rasp de komkommer en pers het andere teentje knoflook er bovenuit.
- Voeg de yoghurt toe en maak de tzatziki op smaak met wat peper.
- Was de sla en de tomaatjes en maak de groente op smaak met citroensap.
- Bak de kikkererwtenburgers in de margarine in 8 minuten heet en bruin.
- Rooster het brood en snijd het in repen.
- Geef de tzatziki, de salade en het brood bij de burgers.
Ingrediënten over?
Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep of in een pittige saus.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.