- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
Bereiding
- Maak de paprika, de peper, de ui en de knoflook schoon.
- Verwijder van de peper de zaadjes.
- Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer de paprika, de peper, de ui, de knoflook, de komijn, de kruidnagel en de azijn tot een pasta.
- Snijd het vlees in smalle reepjes.
- Meng de kruidenpasta door het vlees en laat het afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de dikke stelen en snijd de stelen in stukjes.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees met de marinade in 10 minuten gaar en bruin.
- Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten gaar.
- Serveer de broccoli en de aardappelen bij het vlees.
Ingrediënten over?
Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.