Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
penne

Penne met champignons, tomaatjes en noten

Een heerlijke rijkgevulde pasta met bleekselderij, champignons, kerstomaatjes en walnoten. Door volkoren penne te gebruiken in plaats van witte penne, krijg je eenvoudig extra vezels binnen.​​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​
  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren penne
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel oregano
  • peper
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de champignons plakken en halveer de kerstomaatjes.
  3. Verwarm de olie en roerbak hierin de ui en de bleekselderij enkele minuten.
  4. Voeg de champignons en de gehalveerde tomaatjes toe met de oregano en wat peper en laat dit een paar minuten pruttelen.
  5. Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan licht.
  6. Meng de groente door de pasta en strooi de walnoten erover.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:

Bewaar de rest van de bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.


Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel