Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Afbeelding Bananenbrood

Meer tijd? Maak deze uitgebreide gezonde snacks

​​Heb je een keer wat meer tijd om in de keuken te staan? Bijvoorbeeld op zaterdag of zondag? Probeer dan eens deze uitgebreidere gezonde snack recepten!

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon
​​​

Bananenbrood

Bananenbrood: een heerlijke snack of als ontbijt bij een lekkere kop koffie. Er zijn veel verschillende recepten voor bananenbrood, maar in de meeste recepten zit erg veel suiker. Een bananenbrood met veel suiker is natuurlijk niet gezond. Daarom hebben wij een gezond recept voor bananenbrood voor je uitgezocht. Zo kun je elke dag een plakje bananenbrood nemen en ben je nog steeds gezond bezig!

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 gram gemengde noten
  • Snuf zout
  • 3 eieren
  • 60 gram dadels
  • 50 gram pure chocolade
  • 30 gram kokosrasp

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht stand).
  2. Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
  4. Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
  5. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananenbeslag.
  6. Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.

Tip: vries het bananenbrood per 2 plakjes in. Zo haal je ze op elk gewenst moment uit de vriezer en kun je ze even opwarmen in de oven.

Thaise viskoekjes

Hou je van de Aziatische keuken? Dan zijn Thaise viskoekjes de perfecte snack! Deze hartige en zoute koekjes kun je serveren bij de borrel, maar zijn ook heerlijk als snack.

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke hand verse koriander
  • 250 gram kabeljauw
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel

Zo maak je het

  1. Snijd de bosui in grove stukken, pel de knoflook en hak de koriander grof.
  2. Doe de knoflook, de kabeljauw, de currypasta, de vissaus, het ei, het paneermeel en een flinke snuf peper en zout in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
  3. Voeg vervolgens de bosui en koriander toe aan het mengsel en mix kort door. De bosui en koriander hoeven niet helemaal fijn gemalen.
  4. Verdeel nu het mengsel in 8 balletjes en druk deze een beetje plat.
  5. Verhit een laagje olie in een pan en bak de koekjes goudbruin in zo'n 5 minuten. Laat daarna goed uitlekken op keukenpapier.
​​​​

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon