Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Goed slapen met warm weer

Beter slapen met warm weer: 6 tips

​Het grote nadeel van warme zomerdagen is dat je door de warmte ‘s nachts slecht in slaap komt. Maar hoe zorg je er nu voor dat je ondanks de warmte toch lekker slaapt? We hebben een paar handige slaaptips voor je op een rij gezet.​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​

1. Slaap (bijna) naakt

De beste en eenvoudigste manier om je lichaam zo koel mogelijk te houden, is om te slapen in je geboortepyjama: naakt. Zo heb je geen last van lagen kleding die warmte vasthouden. Slaap je liever niet in je blote kont, zorg er dan voor dat je iets luchtigs draagt als je slaapt. Draag een pyjama van dun katoen die losjes zit. Op die manier kan je lichaam zijn warmte kwijt en draag je wel een comfortabele pyjama.

2. Ont-dek je bed

Het is misschien een open deur, maar heb je er al aan gedacht om je dekbed van je dek te halen? Slaap je liever ergens onder omdat dat beter voelt, vervang je dekbed dan voor een laken. Die is een stuk dunner en lichter en houdt minder warmte vast. Let er wel op dat je laken van (dun) katoen is, zijde en polyester ventileren namelijk een stuk minder.

3. Geen lepeltje-lepeltje maar ijslepel

Het is het mooiste moment van de dag. Je kruipt samen met je geliefde in bed en valt in elkaars armen in slaap. Behalve als het warm is. Want lepeltje-lepeltje liggen zorgt op warme zomeravonden alleen maar voor een verhitte nacht, en dan bedoel ik niet het soort nacht dat je alleen in films ziet. Slaap los van elkaar en je voorkomt dat je ‘s ochtends uit je hum wakker wordt omdat je niet kon slapen.

4. Wees laag bij de grond

Warme lucht gaat altijd naar boven. Zo is warme lucht nou eenmaal. Dus hoe hoger je ligt, hoe warmer de lucht is. Slaap daarom wanneer het warm is zo dicht mogelijk bij de grond. Haal daarom je kampeerbed, hangmat of luchtbed van zolder, en kampeer in je eigen huis. Heb je goed beschutte achtertuin of een balkon? Dan zou je kunnen overwegen om daar een nachtje te bivakkeren. Er is wel één maar: je moet niet willen uitslapen want de vogels zingen je wakker zodra de zon opkomt.

5. Zet een glas water naast je bed

Met warm weer geldt ‘s avonds ook wat overdag geldt: zorg er voor dat het vochtgehalte in je lichaam op pijl blijft. Omdat je meer zweet verlies je sneller vocht. Zet daarom een glas water naast je bed en neem een slok water als je dorst hebt.

6. Hack je ventilator

Heb je een ventilator in huis, dan heb je geluk. Er zijn verschillende manieren om snel de warmte je slaapkamer uit te krijgen en de koele lucht juist binnen te krijgen. Heb je een ventilator, zet hem dan niet alleen maar aan. Want van warme lucht verplaatsen wordt je slaapkamer niet heel veel koeler. Zet de ventilator bij je open raam en richt deze naar buiten. Zo wordt de warme lucht buiten gehouden en blijft je slaapkamer lekker koel. Slaap je op de begane grond of liever niet met de ramen open? Vul dan een kom met ijsklontjes en laat je ventilator er overheen blazen. Koude lucht verspreidt zich als een frisse avondbries in je slaapkamer. 

 

​​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel