Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Goedkoopste autoverzekering

Goedkoopste autoverzekering

21 nov 2016

Op zoek naar een autoverzekering? Natuurlijk wil je niet te veel geld uitgeven aan een autoverzekering, maar hoe vind je nou de goedkoopste autoverzekering? En welke dingen bepalen eigenlijk de premie van de autoverzekering?

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

WA autoverzekering is het goedkoopst

Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten, dan kun je kiezen uit drie dekkingen. De WA dekking is de goedkoopste autoverzekering. Maar waarvoor ben je dan verzekerd? De schade die je met de auto maakt aan een ander wordt vergoed, maar schade aan je eigen auto niet. Deze dekking is verplicht. Naast een WA autoverzekering kun je ook kiezen voor een WA casco beperkt en WA all-risk autoverzekering. Als je een hele nieuwe auto hebt gekocht, is het vaak handig om te kiezen voor een allriskverzekering. Is de auto 10 jaar of ouder, dan kiezen veel mensen voor de WA autoverzekering.

Wat maakt de goedkoopste autoverzekering?

De premie is natuurlijk belangrijk, maar deze kan per verzekeraar erg verschillen. Hoe kan dat? Hoe werkt het uitrekenen van de autoverzekering premie? Het type van de auto, de cataloguswaarde, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en de accessoires in de auto spelen een belangrijke rol. Ook is een internetverzekering, bijvoorbeeld de Ditzo Autoverzekering, vaak goedkoper omdat alles online gaat. Ook hangt de premie af van de regelmatige bestuurder (degene die het meeste in de auto rijdt) en de schadevrije jaren.

Schadevrije jaren

De premie van de autoverzekering hangt voor een groot deel af van je schadevrije jaren . Als je meer dan een jaar geen autoverzekering meer hebt gehad, vervallen de schadevrije jaren bij veel verzekeraars. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer no-claimkorting je krijgt. Wanneer je kiest voor een Ditzo Autoverzekering, dan kun je in tegenstelling tot veel andere verzekeraars, je schadevrije jaren tot 3 jaar terug meenemen.

Wat vind jij belangrijk?

Je wilt niet te veel geld betalen voor een autoverzekering. Maar biedt de allergoedkoopste autoverzekering ook echt wat jij graag wilt? Wees zelf altijd kritisch en kijk goed naar de voorwaarden. Vind je het niet erg om bij schade zelf een bepaald bedrag te betalen, dan is het handig om te kiezen voor een hoger eigen risico, hierdoor wordt de autoverzekering goedkoper. Vind je een WA autoverzekering prima, of wil je liever dat je auto uitgebreider verzekerd is? Of heb je belang bij pechhulp als je een keer langs de kant komt te staan?

Goedkoopste autoverzekering uitrekenen

Wil je graag de premie bekijken van de Ditzo Autoverzekering en een voordelige autoverzekering afsluiten? Vul het kenteken in, volg de stappen en sluit direct je autoverzekering af! Heb je het kenteken nog niet, maar weet je het bouwjaar en het type van de auto wel? Je kunt een auto niet verzekeren zonder kenteken, maar het uitrekenen van de autoverzekering kan al wél!


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther