Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
groene kaart

De groene kaart: je verzekeringsbewijs voor in het buitenland

Ga je binnenkort met de auto naar het buitenland? Vergeet dan niet de groene kaart van je autoverzekering mee te nemen. De groene kaart is niet in elk land verplicht, maar toch erg handig om bij je te hebben. ​​​

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

Verzekeringsbewijs

We raden je aan de groene kaart altijd mee te nemen op vakantie. Het is een internationaal verzekeringsbewijs waarmee je kunt laten zien dat jouw auto verzekerd is. Krijg je een ongeval en kun je geen groene kaart laten zien dan kan de politie onterecht denken dat je niet verzekerd bent. Ook al is het in de meeste Europese landen niet verplicht de kaart bij je te hebben, je kunt er toch ongemakkelijke en vervelende situaties mee voorkomen en zoveel moeite is het niet, stop de kaart gewoon bij je autopapieren.
 

In enkele Europese landen wel verplicht

In de meeste Europese landen is het niet verplicht een groene kaart bij je te hebben of kun je volstaan met een foto ervan in je mobiel, maar in een aantal landen is de kaart echt verplicht en moet hij ook echt groen zijn. Dat is in: Albanië, België, Bosnië (en Herzegovina), Israël, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije, Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië en Wit-Rusland. Ook als je alleen op doorreis bent in één van deze landen, moet je dus de groene kaart bij je hebben.
 

Handige info

De groene kaart is niet alleen handig als verzekeringsbewijs, er staat ook informatie op die wel eens handig kan zijn. Zo kun je op de kaart zien in welke landen je autoverzekering geldig is en welke telefoonnummers je moet bellen bij een ongeval, ruitbreuk, diefstal of pech.
 

Elk jaar een nieuwe

Elk jaar ontvang je een nieuwe groene kaart van je verzekeraar. Wil je weten of die van jou nog geldig is? De geldigheidsperiode staat op de kaart vermeld. Is de kaart niet meer geldig of ben je hem kwijt? Vraag dan op tijd een nieuwe kaart aan bij je verzekeraar, zodat je die kunt meenemen als je de grens over gaat. Bij Ditzo kun je de groene kaart ook heel eenvoudig vanuit je Mijn Ditzo zelf downloaden en printen.
 

Groene kaart caravan

Ga je op vakantie met de caravan? Dan moet je voor bepaalde landen een aparte groene kaart  voor je caravan hebben. Bijvoorbeeld als je naar Duitsland, Spanje en Polen gaat. Een tweede groene kaart is in deze landen nodig voor caravans zwaarder dan 750 kg. Deze speciale groene kaart voor je caravan vraag je aan bij je verzekeraar. Vaak is het genoeg om bij deze aanvraag een kopie van het kentekenbewijs van je caravan mee te sturen. In Nederland en de meeste andere Europese landen heb je geen aparte groene kaart voor je caravan nodig.
 

Door Christel

Miss engagement

Over Christel