Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Handige apps voor bij de BBQ

08 jul 2016

​We doen steeds meer met onze smartphone, maar wist je dat je zelfs met een app kunt bepalen hoe lang je hamburger op de barbecue moet? Of dat er een app is waarmee je eenvoudig de kosten met je vrienden kunt delen? Omdat het eindelijk echt barbecue-weer wordt, hebben we wat handige apps voor de perfecte barbecue-avond op een rijtje gezet.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

Hou het droog

Een geslaagde barbecue begint natuurlijk met mooi weer. Daarom is het handig om het weer goed in de gaten te houden en dat kan bijvoorbeeld met 'Weeronline' (gratis Android en iOs) en 'Buienradar' (gratis Android en iOs).

Lekkere recepten

In de App store en de Play Store zijn veel apps met allerlei soorten recepten te vinden. Veel apps bevatten ook recepten over barbecueën en grillen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Smulweb’ (gratis) en de recepten uit de Allerhande in ‘Appie’  van Albert Heijn (gratis). De meest uitgebreide apps speciaal over barbecueën en grillen voor iOS zijn 'Barbecues & Grilling' (gratis) en 'Grill-It!’ (€ 0,99).

De app ‘Het Fotokookboek – barbecue’ (iOs, € 3,99) bevat 72 recepten, verdeeld in vier hoofdstukken:  Vlees, Gevogelte, Vis & Zeevruchten en Groente & Kaas. Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd aan de hand van 600 professionele foto’s.

Een beetje hulp

Het lijkt heel makkelijk om een stuk vlees op de grill te leggen, maar bij barbecueën komt vaak toch net wat meer kijken dan alleen een stuk vlees en wat rokende kolen. Voor wie er wel wat hulp bij kan gebruiken is er de ‘Barbeque Buddy Grill Timer’, een geavanceerde stopwatch speciaal voor het buiten grillen. Je voert op de app in wat voor soort vlees je wilt grillen en of je het rare, medium rare, of well done wilt hebben. De app geeft aan hoe lang je hamburger dan op de grill moet. ‘Barbeque Buddy Grill Timer’ is gratis verkrijgbaar voor Android. Voor iOs is een soortgelijke app genaamd ´GrillTime´, maar die kost € 1,99.

´The Pit Pal BBQ App´ (gratis Android en iOs) is een uitgebreide app voor de echte barbecue-fans. Hier vind je geen recepten, maar kun je je eigen perfecte grills en barbecue-maaltijden opslaan. In ´Pit Pal´ kun je vastleggen welke gerechten je hebt gemaakt, op welk type kolen en natuurlijk hoe lekker dat was.

De ´Weber app´ (gratis Android en iOs), de ultieme barbecue app van het bekendste barbecue-merk, staat vol recepten, tips en tricks, accessoires en hoe je het beste kunt barbecueën.

Rekening delen

Barbecueën doe je het liefst met je familie, vrienden of buren. Maar wat een gedoe om de kosten eerlijk te delen. Iedereen neemt vaak iets mee en hoe krijg je dat weer in verhouding? Gelukkig zijn hier ook wat handige apps voor. De app 'Barbecue: Group Expenses' (gratis Android) is hier speciaal voor gemaakt. De app maakt het mogelijk om in te voeren wie welk deel van de kosten heeft betaald. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën (vlees, drank, 'accessoires'), en daarna voeg je het bedrag toe dat ervoor betaald is. Je kunt vervolgens contactpersonen toevoegen om kosten mee te delen en zo zie je wie er nog een schuld open heeft staan. Voor iOs kun je de beproefde algemene app ‘Splitwise’ (gratis) gebruiken.

Wil je direct de kosten via de bank regelen, dan kan dat via verschillende bank-apps, maar de beste app hiervoor is toch wel ‘Bunq’ (gratis Android en iOs). ‘Bunq’ is niet alleen een app, maar ook een officieel erkende Nederlandse bank. Dat betekent dat je er een uniek IBAN-nummer voor krijgt en van daaruit geld kunt overmaken of ontvangen. De app kun je het beste gebruiken naast je bestaande rekening.

Splitsplinternieuw is de app ´Tikkie´ (gratis Android en iOs), waarmee je betaalverzoeken kunt sturen via WhatsApp. De verzoeken om te betalen werken via het platform iDEAL. Je voert het bedrag in in Tikkie en selecteert de persoon die aan jou moet betalen. 'Tikkie' maakt dan een linkje die je via WhatsApp kunt versturen. De ontvanger hoeft alleen maar op de link te klikken en gaat vanzelf naar een iDEAL-betaalomgeving om te betalen. Het geld wordt dan overgeschreven op de rekening van de ontvanger. De app is een initiatief van ABN Amro, maar is voor alle mensen met een Nederlandse bankrekening te gebruiken.

Schademelden

Zet je tijdens het barbecueën per ongeluk je schutting in de hens? Met de Ditzo Woonhuisverzekering meld je eenvoudig de schade via WhatsApp of Facebook Messenger. Tussen 8.30 en 22.00 uur reageren we binnen 2 uur.

Veel barbecue-plezier!


Door Christel

Miss engagement

Over Christel