Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Deze spullen zou je altijd in je auto moeten hebben

12 sep 2016

​Je kent het misschien wel. Dat je in de auto naar huis merkt dat je smartphone nog maar 2% heeft terwijl je het kinderdagverblijf nog moet bellen dat je iets later bent. Of dat je naar huis moet bellen voor het boodschappenlijstje. In dat geval is een extra oplader in de auto wel zo handig. Naast een oplader zijn er meer spullen die je eigenlijk altijd in de auto zou moeten hebben. We zetten er een paar op een rijtje.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel
 

1. Handige documenten

In geval van een aanrijding kun je het beste altijd een Europees Schadeformulier in de auto hebben liggen. Je kunt natuurlijk ook schade melden via WhatsApp, maar het formulier kan toch handig zijn als je geen verbinding hebt of als ook je smartphone schade heeft. Neem ook je groene kaart mee. Dan heb je altijd je polisgegevens  en telefoonnummers bij de hand.

2. Gevarendriehoek en veiligheidsvest

Ze zijn niet verplicht, maar wel heel handig. Met de gevarendriehoek waarschuw je andere weggebruikers als je met pech langs de kant staat. Moet je de auto uit, doe dan het veiligheidsvest aan, want hiermee ben je in het donker goed zichtbaar.

3. De gebruiksaanwijzing van je auto

Dit boekje is altijd handig als er onverwacht een lampje gaat branden en je niet weet wat het betekent. Er zijn ook automerken die apps met informatie hebben uitgebracht, maar het boekje is altijd het meest volledig.

4. Veiligheids- of noodhamer

De veiligheidshamer is onmisbaar in noodsituaties. Hiermee kun je een autoruit inslaan of een veiligheidsgordel doorsnijden. Het beste is om 2 exemplaren in je auto te hebben: 1 aan de passagierskant en 1 aan de bestuurderskant.

5. Brandblusser

Een brandblusser is raadzaam en komt goed van pas in geval van bijvoorbeeld een brandje door een oververhitte motor. Zorg wel dat je weet hoe je hem moet gebruiken.

6. Auto-oplader voor je mobiele telefoon

Niets zo onhandig als een lege smartphone. En zeker als je met pech langs de weg staat. Zorg er daarom voor dat je een telefoonoplader in de auto hebt liggen. Ook handig als je onverwacht ergens naar toe moet en je telefoon bijna leeg is. Alternatief is om een oude mobiele telefoon met volle batterij in je auto te leggen. Zorg dat hij uitstaat. Als er wat is kun je altijd 112 bellen, zelfs zonder SIM kaart.

7. Dekens of een handdoek

Nederland is gelukkig nog geen Siberië, maar de winters lijken toch wel steeds kouder te worden. Strand je in de winter ergens langs de kant van de weg, dan is het fijn om tijdens het wachten op hulp onder een dekentje te zitten, of om je in de regen even met een handdoek af te kunnen drogen. Ook handig: om grip te krijgen als je je auto uit de modder of sneeuw moet krijgen.

8. Flesje water

Altijd goed om een flesje water in je auto te hebben liggen. Kom je een keer met warm weer in een file te staan, dan is het toch wel fijn dat je wat te drinken hebt.

9. EHBO kit

Je zult het niet dagelijks nodig hebben, maar een EHBO kitje met de basisitems is altijd handig. Al is het maar voor als de pleisters in huis op zijn en je je herinnert dat je nog een voorraadje in de auto hebt liggen!

10. € 10 in je dashboardkastje

Je denkt dat het jou nooit overkomt, maar stel nou dat je midden in de nacht met een bijna lege tank nog net bij een tankstation aan komt en je bent je pinpas vergeten...

11. Pen en papier

Het klinkt wat ouderwets, maar stel: je staat in de file en je hebt een hele leuke medefilerijder naast je. Dan wil je toch wel je telefoonnummer op kunnen schrijven ;-).

Hoe zit het met de verzekering van de spullen in je auto?

Op onze inboedelverzekering vergoeden we de vervanging van je spullen bij diefstal uit je auto tot max € 500. Voor mobiele telefoons, brillen en zonnebrillen vergoeden we tot max € 250.

Op de Beperkt Casco en Allrisk autoverzekering bieden we dekking voor diefstal van extra’s (bijv. ingebouwde audio of navigatieapparatuur, maar ook de brandblusser en de gevarendriehoek) tot max € 1.000. Je kunt dit bedrag verhogen door de optionele dekking te kiezen. Dan vergoeden we maximaal tot het bedrag dat op je polisblad staat. Maaaaaaar….voor beeld-, geluids-, en navigatieapparatuur vergoeden we nooit meer dan € 500. Neem dus altijd je TomTom mee als je uit je auto stapt.


Door Christel

Miss engagement

Over Christel