Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Hoe is mijn feest verzekerd?

20 jul 2018

Update 31 augustus 2022: momenteel bieden wij de feestverzekering niet meer aan. Je kunt je feest dus niet meer bij ons verzekeren.

Door

Hoe is mijn feest verzekerd? Dat is waarschijnlijk niet de eerste vraag die in je opkomt als je een feest organiseert. Maar zo’n gekke vraag is dat niet, als je bedenkt wat een grote bruiloft kost. Je feest verzekeren is een slimme keuze, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

​Trouwerij annuleren

Je sportieve vrienden hebben een leuk idee: als vrijgezellenfeest een middag mountainbiken en aansluitend de kroeg in. Die kroeg haal je niet eens: door een stuurfout vlieg je over de kop, tegen een boom aan. Met als resultaat een gapende hoofdwond en een zware hersenschudding. Je kunt niet anders dan de trouwerij uitstellen. Natuurlijk, de kans dat jij jouw bruiloft moet uitstellen, acht je klein. Maar áls je je feest moet annuleren, gaat je dat flink geld kosten. Dan ben je blij dat je die bruiloftsverzekering hebt afgesloten.

Bruiloftsverzekering

Een bruiloftsverzekering biedt je extra zekerheid. Want als je om een onverwachte reden waar je niets aan kunt doen lastminute je feest annuleert, moet je meestal wel betalen voor dingen die je geregeld hebt. Niet alleen je locatie kost geld, maar ook je bandje of DJ, de bloemen en de catering. Bij elkaar opgeteld kan je schade flink oplopen. Daarom is het verstandig om onze Feestverzekering​ af te sluiten.

Hoe verzeker ik mijn feest?

Je sluit een Feestverzekering af voor één feest. Een huwelijksverzekering is dus nooit een doorlopende verzekering. De Feestverzekering kun je uiterlijk tot 30 dagen voor de aanvang van je feest afsluiten. Je betaalt een eenmalige premie die binnen 14 dagen na het afsluiten bij ons binnen moet zijn. De premie is afhankelijk van het bedrag dat je verzekert. Je verzekerde bedrag bepaal je zelf, op basis van de kosten van je feest.

Wat is verzekerd?

Het zal je maar overkomen. Je plaatst alle cadeaus in een afgesloten ruimte bij de feestzaal. Na afloop van het feest blijken er toch enkele gestolen. Ook dan kun je een beroep doen op je Feestverzekering. Je bent dus niet alleen verzekerd als je je feest annuleren moet, maar ook voor beschadiging en diefstal van kleding en cadeaus.

Met de Ditzo Feestverzekering ben je verzekerd voor:
  • kosten die het gevolg zijn van het niet doorgaan, onderbreken, stoppen of uitstellen van het feest
  • beschadiging of diefstal van kleding en cadeaus

Lees meer bij Basisdekking Feestverzekering 

Is dit een evenementenverzekering?

Onze Feestverzekering is een evenementenverzekering waarmee je je trouwerij of je huwelijksjubileum verzekert. Of je nu voor het eerst trouwt, een papieren huwelijk of een gouden bruiloft viert. Andere evenementen dan een trouwerij of huwelijksjubileum verzekeren wij (voorlopig nog) niet.

​​

Door