Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Hoe wij zorg een stukje makkelijker maken voor jou

28 apr 2022

De impact van zorg op ons dagelijks leven is groot. Denk aan het vrij nemen van werk voor een afspraak bij de huisarts of tandarts, de reistijd naar je wekelijkse sessie bij de fysio, het eventueel vervoer regelen naar het ziekenhuis, de spanning die het vaak met zich meebrengt. Als je zorg nodig hebt, wil je daar eigenlijk zo min mogelijk mee worden belast in je dagelijkse leven. Door veel processen in de zorg te digitaliseren, kunnen we zorg een stuk aangenamer en makkelijker maken. 

Duurzaamheid zit bij Ditzo en ons moederbedrijf a.s.r. in het dna. Digitale zorg, ook wel eHealth genoemd, speelt daarin een belangrijke rol. In dat kader zijn we gaan samenwerken met de Mediq Health Coach, met de eHealth modules van mirro en de Digitale Huisarts. Hieronder leggen we deze initiatieven kort aan je uit. ​
​​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​

1. Digitale Huisarts

Overvolle spreekuren zijn voor zowel patiënt, huisarts als assistent geen prettige situatie. Een fysiek bezoek is lang niet altijd nodig en dat scheelt de huisarts en zeker ook de patiënt veel tijd. De ‘digitale huisarts’ heeft de toekomst en past ook perfect bij onze visie. We zijn het daarom verder aan het optimaliseren. Dit wordt op kleine schaal getest en bij succes uiteraard voor alle klanten beschikbaar gesteld.

De (digitale) huisarts is er niet alleen meer om je beter te maken, maar ook om te voorkomen dat je ziek wordt. Sturen op leefstijl wordt daar een belangrijk onderdeel van.

​​

2. Voorkomen is beter dan genezen

Mediq Health Coach is een volwaardig digitaal leefstijlprogramma dat mensen in 24 maanden begeleidt naar gedragsverandering op gebieden als voeding, stress, beweging, slaap, vitaliteit en ontspanning. Met video-advies, tekstberichten en videobellen vanuit je eigen vertrouwde omgeving.

Hierdoor kan je eenvoudiger de regie nemen over je behandeling en contactmomenten. Je wordt begeleid door een ervaren leefstijldeskundige met wie je de oplossing zoekt die goed in je persoonlijke situatie in te passen is en voor jou het beste werkt. Mocht je geïnteresseerd zijn, vraag dan om een doorverwijzing via je huisarts.

​​

3. Mirro: aan de slag met jezelf

De online zelfhulpmodules van mirro helpen om inzicht te krijgen in je mentale gezondheid. Dit allemaal door middel van tips, oefeningen en ervaringsverhalen. De modules richten zich onder andere op onderwerpen als: werkstress, slaapproblemen en somberheid. Mirro heeft een breed aanbod van zelfhulpmodules, met wel meer dan 20 verschillende onderwerpen waar je uit kan kiezen. Als klant van Ditzo kan je deze modules gratis en onbeperkt volgen.

De toekomst van eHealth ziet er rooskleurig uit en ontwikkelt zich razendsnel. Naast de bovenstaande oplossingen zijn er tal van manieren om zorg makkelijker of aangenamer te maken. Knuffelzeehonden, grijparmen, sporthorloges, armbanden, apps, GPS-trackers, noem maar op. Kortom, interessante ontwikkelingen. We houden je op de hoogte! ​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel