Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Code geel rond het oranjefeest

26 apr 2016

​Hoewel het hele land langzaamaan oranje kleurt voor Koningsdag, geeft het KNMI voor vandaag code geel af. Ga je vandaag de weg op, kijk dan goed uit want er is kans op gladheid door hagelbuien en natte sneeuw. Gisteren werd de A32 tussen Heerenveen en Leeuwarden nog afgesloten vanwege een hevige hagelbui en daaropvolgende gladheid.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

Koningsdag kouder dan kerst

Vandaag is het koud met 8 graden en weinig zon. Aan de Zuidwestkust komen er windstoten van wel 90 kilometer per uur voor. Het KNMI waarschuwt ook voor onweer. Ook Koningsnacht en Koningsdag verlopen volgens de weerstations onstuimig, buiig en erg koud. Haal dus je warme wanten, sjaal en muts maar weer uit de mottenballen want het wordt zelfs zo koud dat de gevoelstemperatuur 2-3 graden zal zijn, ook al wijst de thermometer 9 graden aan. Dat is zelfs flink kouder dan de 14 graden die we afgelopen Kerst hadden. Een lichtpuntje is dat in de loop van Koningsdag de wind iets afneemt.

Poollucht

Dit bijna winterse weer wordt veroorzaakt door de aanvoer van zeer koude poollucht rechtstreeks vanuit het Noorse Spitsbergen. Daardoor ontstaan er hagel- en onweersbuien en valt er zelfs natte sneeuw. Het kan zelfs de koudste 27 april in bijna vijftig jaar worden. Het koude record stamt nu nog uit 1985, toen de maximum temperatuur 7,4 graden werd.

Schade door schuiver of harde wind?

Maak je toch een schuiver met je auto of heb je schade door de harde wind (windkracht 7 of meer) dan meld je je schade bij Ditzo eenvoudig via WhatsApp. We nemen je schade dan snel in behandeling!


Door Christel

Miss engagement

Over Christel