Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Laptop gevallen

Laptop gevallen

01 aug 2018

​Je dure laptop gevallen? Een ongeluk met je laptop is zo gebeurd. Of je nu op reis bent, op weg naar je werk of thuis aan je werktafel zit. Met een inboedelverzekering is schade aan je laptop in veel gevallen goed verzekerd.​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Laptopverzekering of inboedelverzekering

Een laptop is onderdeel van je inboedel en verzekerd met de inboedelverzekering. Met de Ditzo Inboedelverzekering​ is je laptop verzekerd tegen de meeste plotselinge en onvoorziene schades. Bijvoorbeeld diefstal uit huis. Je hebt dus geen aparte laptopverzekering nodig. Tot jouw huis rekenen we ook gemeenschappelijke ruimten.

Laptop zelf laten vallen?

Bij ons en de meeste andere verzekeraars geldt: als je laptop door eigen schuld of roekeloos gedrag beschadigt, dan is dit niet verzekerd. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om bijvoorbeeld met je laptop én je kind in je armen de trap af te lopen. De kans op ongelukken is dan groot.

Aanvullende verzekering voor mobiele apparaten

Stoot je partner de laptop van tafel? Dat is niet verzekerd, ook niet met de Allriskdekking. Wil je je laptop verzekeren voor alle plotselinge en onvoorziene schades? Dus ook schade door vallen en stoten? Kies dan voor de aanvullende dekking 'Mobiele elektronica'. Dit is een slimme keuze als je veel elektrische apparaten in je huishouden hebt, zoals smartphones, laptops of tablets.

Laptop buitenshuis

Je laptop is met onze inboedelverzekering ook in een ander gebouw in Nederland verzekerd. Voorwaarde is dat je computer niet langer dan maximaal drie maanden achter elkaar in dit gebouw aanwezig is. Een laptop die het hele jaar in je vakantiehuis in Zeeland ligt, is dus niet verzekerd met de inboedelverzekering voor je woonhuis. Voor de spullen in je vakantieverblijf of tweede woning moet je een aparte inboedelverzekering afsluiten.

Vergoeding schade laptop

Schade aan je laptop en andere audiovisuele- en computerapparatuur vergoeden wij in principe op basis van nieuwwaarde.

Laptop repareren

Soms krijg je de reparatiekosten of dagwaarde vergoed. Is je laptop bijvoorbeeld gevallen en is het scherm gebroken? Heel vervelend, maar gelukkig is de schade vaak goed te repareren. Als de reparatiekosten lager zijn de waarde van je laptop, dan vergoeden we de reparatie. Plus de kosten van de eventuele waardevermindering van de spullen. Benieuwd in welke situaties jij de dagwaarde vergoed krijgt? Dat lees je terug in de voorwaarden van de inboedelverzekering.

Maximale vergoedingen

Wij vergoeden dus op basis van nieuwwaarde, dagwaarde of de reparatiekosten. Per schadegeval geldt een maximale vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de situatie waarin de schade is ontstaan. Zo krijg je in een andere niet-permanent bewoonde woning bij een verzekerde schade of verlies van je laptop een vergoeding van maximaal € 7.500,-. Dat moet in het geval van je draagbare computer genoeg zijn. Weinig laptops hebben zo’n prijskaartje.

Nooit onderverzekerd

Wij bieden jou een garantie tegen onderverzekering. Wat houdt dat in? Als bij schade blijkt dat je inboedel meer waard is dan opgegeven bij afsluiten, krijg je toch de volledige vergoeding waar je recht op hebt. Je inboedel is bij ons nooit onderverzekerd.

Laptop en reisverzekering

Op reis loop je extra risico op schade aan je laptop. Als je je laptop meeneemt op vakantie, dan is het verstandig om een reisverzekering​ af te sluiten. Je laptop en andere beeld-, geluids- en computerapparatuur zijn dan tot een bepaald bedrag verzekerd tegen schade, verlies of diefstal.

Schade melden

Is je laptop beschadigd of gestolen? En heb je bij ons een inboedelverzekering afgesloten? Dan is het verstandig om de schade zo snel mogelijk bij ons te melden. Bij diefstal vragen wij je om aangifte te doen bij de politie. Stuur bij het melden van de inboedelschade het bewijs van aangifte en een kopie van de aankoopbon mee. Dan kunnen wij de schade sneller afhandelen.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther