Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

‘Nederlanders dansen liever dan dat ze naar de gym gaan’

15 aug 2018

​​We zijn hier in Nederland maar een sportief volkje. Zo winnen we altijd wel medailles tijdens Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen en ook het podium tijdens de Tour de France is ons tegenwoordig niet vreemd. Toch dansen we liever onze pondjes weg dan dat we naar de sportschool gaan, zo bleek uit een klein onderzoek op onze Facebook-pagina​. We vroegen ons af waarom de dansvloer het won van de gym.​​​​​​​​

Door Gast

Gast blogger

​​Op de dansvloer is het oké om iemand te versieren

Sta je in de sportschool op je oncharmantst met een rood hoofd aan je beachbody te werken, komt er zo’n bak spierballen in een tanktop een beetje tegen je aan flirten. Dat je mooie ogen hebt. Best vervelend, want je kwam er niet voor je wekelijkse testosteron-shot. Of je hier vaker komt? Ehm ja, je hebt net als iedereen een abonnement op de sportschool. Op de dansvloer daarentegen is het ok om praatjes aan te knopen met mensen waar je een oogje op hebt. Sterker nog, soms is dat zelfs je doel. Zolang je maar niemand lastigvalt.

Bij een nachtclub zit je niet vast aan een abonnement

Grote kans dat je deze situatie herkent. Het is het begin van het jaar en je neemt je voor om twee keer per week naar de sportschool te gaan. Tijd om een abonnement op de sportschool te nemen dus. Maar dan gebeurt het: life happens. Regen, drukke werkdagen, die leuke serie op Netflix die je hoe dan ook moet zien. Voor je er erg in hebt, ben je ineens 3 maanden niet meer naar je gym gegaan maar heb je wel braaf je abonnementsgeld betaald. Wanneer je naar een discotheek of festival gaat heb je daar geen last van. Je betaalt een kaartje voor de avond of dag dat je wil dansen en als je je ‘dancing shoes’ drie maanden in de kast laat staan, betaal je ook niets.

Bij dansen mag je bewegen zoals je wil

Op de lopende band moet je lopen, op de roeimachine maak je roeibewegingen. En de boksbal? Daar moet je met je vuisten tegen slaan. Op de sportschool draait alles om repeterende bewegingen volgens vaste patronen. Hoe je moet bewegen bij elk apparaat staat van te voren al vast. Hoewel het op de dansvloer ook vaak om herhalende bewegingen gaat, mag je daar wél zelf bepalen hoe je beweegt. Wil je doen alsof je een touw binnenhaalt of urenlang ongegeneerd fistpumpen? Op de dansvloer kan het gewoon.

Altijd een slokje van iemands water

Van veel en intensief bewegen krijg je dorst. Dan is het fijn om even wat te kunnen drinken. Daarom neem je waarschijnlijk een fles water of sportdrank mee naar de gym. Maar wat nu als je water op is? Zou je dan op iemand afstappen om een slokje uit zijn of haar flesje te vragen? Waarschijnlijk niet. Op de dansvloer kan dat gewoon en kijkt niemand naar op wanneer je een wildvreemde om een slok water vraagt omdat je dorst hebt: ‘tuurlijk, geen probleem’.

Sporten vs. dansen: je hoeft gelukkig niet te kiezen

Gelukkig hoef je niet te kiezen. Sporten en dansen zijn natuurlijk allebei leuk en gezond en gaan prima samen. Want hoe meer uur je doorbrengt in de sportschool, des te langer hou je het uit op de dansvloer. En is je sportschool dicht, niet getreurd want wanneer je gym de deuren sluit, gaat je lokale dancing alweer bijna open. Kun je mooi tussendoor nog even douchen en je dance-outfit aantrekken.


Door Gast

Gast blogger