Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Kraampakket

Ons vernieuwde kraampakket

28 mrt 2018

​De lente is afgelopen 20 maart begonnen. Misschien nog iets te vroeg om lekker te barbecueën, maar het zachte lenteweer is precies goed voor een oer-Hollands tochtje op de fiets. En wat kom je dan onderweg tegen…. juist pasgeboren lammetjes! Ik moest meteen aan ons vernieuwde kraampakket denken en een blog is geboren.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Ditzo KraampakketHet kraampakket

Vanaf zo’n 3 maanden voor de bevalling kun je de postbezorger in de gaten houden. Want dat is het moment waarop je het kraampakket mag verwachten. Let wel, alleen als je de aanvullende verzekering ZorgBeter of ZorgBest hebt.

Wat zit er in zo’n kraampakket?

Het kraampakket bevat alle benodigdheden voor de bevalling en de eerste dagen erna en wordt uiterlijk 3 maanden voor de datum dat je uitgerekend bent verstuurd. In dat kraampakket vind je alles wat je nodig hebt voor een thuisbevalling: onderleggers, kraamverbanden, matrasbeschermers, wondkompressen, watten noem maar op.

Heb je geen aanvullende verzekering afgesloten waarin het kraampakket wordt vergoed?

Dan kun je zelf een voordelig kraampakket kopen. Zo heeft Ditzo speciaal voor jou een voordelig kraampakket samengesteld waarin alles zit wat je nodig hebt. De kosten van dit pakket bedragen €26,48 (inclusief verzendkosten), dit bedrag kun je via iDeal betalen. Je krijgt het pakket binnen 3 werkdagen thuisgestuurd.

Wat kun je doen als je iets overhoudt van het kraampakket?

Zitten er artikelen in het kraampakket die je niet nodig hebt gehad, dan kun je deze aanbieden bij Stichting Baby Hope. Deze stichting zamelt ongebruikte spullen uit kraampakketten in voor zwangere vrouwen in Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Er zijn meer dan 120 inzamelingspunten door heel Nederland. Kijk op www.stichtingbabyhope.org voor de adressen.

De geboorte van je kindje

Na de geboorte van je kindje is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Dat kan heel makkelijk via MijnZorgverzekering. Daarbij is het handig om het Burgerservicenummer (BSN) van je baby bij de hand te hebben. We sturen je dan binnen enkele weken een zorgpas voor je kind.

Je kindje krijgt automatisch dezelfde dekking als de dekking van degene die de polis heeft afgesloten en verantwoordelijk is voor de betalingen. Daarnaast betalen kinderen geen eigen risico tot ze 18 jaar zijn.

Lees meer over alle vergoedingen.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel