Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Negen procent stapt dit jaar over naar andere zorgverzekeraar

04 sep 2013

Binnenkort is het weer zo ver. Zodra in november de nieuwe premies bekend worden gemaakt, starten de Nederlanders met het vergelijken van premies en dekkingen. ZorgWijzer.nl stelde haar bezoekers de afgelopen weken de vraag: Ga jij overstappen van zorgverzekering eind dit jaar?


Resultaten
En wat blijkt; negen procent van de ondervraagden heeft aangegeven van plan te zijn om eind van dit jaar te gaan overstappen van zorgverzekering. Dit is toch bijna 2 procent meer dan er uiteindelijk voor 2013 zijn overgestapt, toen 1,2 miljoen Nederlanders (7,2 procent) ervoor koos om te wisselen van zorgverzekeraar.
11 procent twijfelt nog op dit moment, dit betekent dat het mogelijk is dat uiteindelijk meer dan 9 procent van de Nederlanders gaat overstappen. Precies 80 procent heeft aangegeven te blijven bij hun huidige zorgverzekeraar.

Redenen
In het onderzoek vroegen ze de 682 respondenten ook naar de reden waarom zij wel of juist niet willen overstappen van zorgverzekering. De voornaamste reden van diegene die van plan zijn om over te stappen is dat de huidige zorgpremie te duur is en ze naar een goedkoper alternatief gaan zoeken. Nederlanders willen – zeker in deze tijd – bezuinigen en als dit kan op een vaste post als de zorgverzekering, is dat meegenomen. Slechts een enkeling gaf aan ontevreden te zijn over zijn of haar huidige zorgverzekeraar.


De twijfelaars wachten liever nog op de ontwikkelingen in het zorgverzekeringsstelsel de zorgpremies van de zorgverzekeraars. Ook speelt mee of het eigen risico er dit jaar nog wel of niet helemaal doorheen gaat.
Nederlanders die hebben aangegeven (80 procent) helemaal niet van plan te zijn van zorgverzekering te wisselen, geven vooral eenstemmige antwoorden. Zo is deze groep vooral erg tevreden over de huidige zorgverzekeraar en premie.

Bekijk het hele artikel op de site van Zorgwijzer.nl.


Ben jij nieuwsgierig naar de Ditzo Zorgverzekering? Kijk op https://zorg.ditzo.nl/ en schrijf je vast in voor een persoonlijk premievoorstel!

Door


Door