Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Pechvogel Remo: 'Ik kreeg gewoon een rotschop'

08 mrt 2018

Het is een zomerse zaterdag in augustus. Prima dag om met een vriend mee te gaan voetballen op een veteranentoernooi. Maar in de laatste minuten van de allerlaatste wedstrijd slaat het noodlot toe. Je krijgt een rotschop waarbij je je been op 3 plaatsen breekt. Het overkwam Remo Westerweel (49 jaar, Soesterberg). 

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

‘Mijn allerlaatste wedstrijd’

Na altijd te hebben gevoetbald heb ik al 5 à 6 jaar geen bal meer geraakt. De laatste keer was op een familiedag met kinderen. Een vriend en collega voetbalt bij een veteranenteam in Soest. Hij vroeg mij om mee te doen met zijn team van 50-plussers op een veteranentoernooi. Zonder al teveel kleerscheuren het toernooi door te zijn gekomen, troffen we een bloedfanatiek team in de laatste wedstrijd van het toernooi. De laatste wedstrijd en iedereen was bekaf. Ik stond op doel en het was eenrichtingsverkeer richting m’n goal. Na een voorzet kreeg ik een rotschop tegen mijn voet. Ik hoorde een harde krak en er ging een enorme pijnscheut door me heen.

Met pijnstillers naar huis

Door de adrenaline ging de enorme pijnscheut over in een ietwat dragelijkere pijn. Ik ben meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg ik te horen dat ik vanwege de ernstige zwelling pas woensdag foto’s kon laten maken. Ik werd daarom met een paar pijnstillers naar huis gestuurd. Toen de foto's uiteindelijk gemaakt waren, bleek dat ik 3 breuken had in mijn been en enkel. 2 operaties bleken noodzakelijk.

De eerste 11 weken na de operaties zat ik met m’n been omhoog op de bank. Ik heb nog nooit zo lang thuis gezeten. De eerste paar maanden was ik heel beperkt, ik kon me nauwelijks bewegen. Vooral mezelf wassen en naar het toilet gaan was ongemakkelijk. En je sociale leven is dan heel beperkt, maar dat ben ik wel gewend als vrachtwagenchauffeur. Dat scheelt.

Tour de France en Wimbledon

Bijna 2 maanden op de bank is letterlijk een lange zit. Maar met de Tour de France, Wimbledon en het WK voor vrouwenvoetbal op de televisie heb ik me thuis wel vermaakt.

Tot mijn grote verbazing werd ik gebeld door Ditzo. Over dat ik misschien in aanmerking kwam voor de Pechvogelhulp. En dat was gelukkig zo. Daardoor werden de fysiotherapiebehandelingen die buiten mijn dekking vielen wel vergoed. Ik kon daardoor 3 keer per week naar de fysiotherapeut. Hierdoor ben ik heel snel hersteld. Waar er in de eerste plaats een herstelperiode van 6 maanden verwacht werd, was ik binnen 4 maanden weer aan het werk. Toen ik weer mobiel was ben ik om de week naar het werk gegaan om mijn vorderingen te laten zien.

Weer aan de bak

Ik werk inmiddels weer 3 maanden en dat gaat goed. Ik ben vrachtwagenchauffeur. Doordat ik de hele dag zit in de vrachtwagen loopt er wel vocht in mijn been. Omdat ik een kous draag, is dat snel opgelost. In elk geval zal ik nooit meer voetballen. Maar ik ben wel uitgenodigd voor een uitje met het veteranenteam!

Over de Ditzo Pechvogelhulp

De Ditzo Pechvogelhulp is een extra service van Ditzo voor al onze klanten die in 2018 een zorgverzekering bij Ditzo hebben. Met de Pechvogelhulp van Ditzo ben je gedekt voor extra medische kosten tot € 10.000 na een ongeval in Nederland. Het gaat om kosten die je basisverzekering of aanvullende zorgverzekering niet vergoeden.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel