Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat

Pechvogel Ton: 'Ik wilde absoluut niet in een rolstoel zitten'

30 nov 2017

Met je voet blijven haken achter een boomwortel terwijl je de hond uitlaat, om vervolgens languit voorover te vallen. Dat zal niet iedereen overkomen en is een typisch geval van pech. Het overkwam Ton Batstra (71 jaar, Almere). Dankzij goede zorg van zijn vrouw Louise en de Ditzo Pechvogelhulp is hij weer op de been. De Ditzo Pechvogelhulp is een extra service van Ditzo voor al onze klanten die in 2018 een zorgverzekering bij Ditzo hebben. Met de Pechvogelhulp van Ditzo ben je gedekt voor extra medische kosten tot € 10.000 na een ongeval in Nederland. Het gaat om kosten die je basisverzekering of aanvullende zorgverzekering niet vergoeden.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

‘Ik had eerst alleen last van m’n handen’

Op woensdag 17 mei werd een wandeling met m’n hond Mike verstoord door een op het oog onschuldige valpartij. Ik ben met mijn voet blijven haken achter een boomwortel en languit voorover gevallen. Toen ik opstond had ik alleen maar wat last van m’n handen die de klap opvingen. Diezelfde middag zijn we nog naar vrienden in Amsterdam gegaan. Op de fiets naar het station en lopend naar hun huis. Mijn vrouw en ik zijn diezelfde week ook nog met onze caravan op stap geweest. Ik liep wel wat anders dan anders en kreeg ook meer last van een stijf been. Na een paar dagen met pijnstillers werd het lopen steeds lastiger. Een paar dagen later nam de pijn toe, maar er was niks te zien aan de buitenkant van mijn bovenbeen. Uiteindelijk ben ik maar naar mijn huisarts gegaan.

‘Direct naar de operatiekamer’

De huisarts stuurde mij gelijk naar de EHBO-post van het Flevoziekenhuis. Ik bleek het Logesyndroom te hebben en moest direct geopereerd worden! Door de val was er een bloedvat in mijn bovenbeen gescheurd met inwendige bloedstollingen als gevolg. Volgens de chirurg had ik mijn been kunnen verliezen als ik later was geweest. Dan schrik je wel even!

12 dagen in het ziekenhuis

Mijn revalidatie begon meteen in het ziekenhuis. Ik moest daar 12 dagen blijven. Gelukkig mocht Louise mij helpen. Heel fijn dat het ziekenhuis die mogelijkheid gaf. Thuis ging mijn revalidatie gewoon door. Daarna was het lang tobben op de bank, want ik wilde absoluut niet in een rolstoel zitten. Vervolgens heb ik 3 weken met krukken gelopen waardoor ik weer wat mobieler was. Eerst hielp thuiszorg mij bij de verzorging van de wond later nam Louise dit over en dat gaf een fijn gevoel.

Ditzo heeft via de Pechvogelhulp financiële steun geboden. Dat deed me goed, ik kon me hierdoor volledig richten op mijn revalidatie. De contacten met een direct aanspreekpunt bij Ditzo, de Pechvogelbuddy, waren prettig. Ze begrepen meteen dat er echt iets met me aan de hand was.

In beweging blijven

De valpartij is inmiddels ruim 5 maanden geleden, maar ik ben nog niet helemaal de oude. Iedere week ga ik naar de fysio- en oedeemtherapeut. De oedeemtherapeut helpt me van het wondvocht af te komen. In het ziekenhuis vertelden ze me dat misschien nog een jaar last kan hebben van wondvocht. Ik moet wel blijven bewegen. Ik zit nu teveel in de auto en fiets te weinig.

Wel loop ik samen met mijn hond Mike weer redelijk lange stukken, mijn slechte been is nog wel gevoelig. Maar wanneer ik samen met Louise wandel krijg ik al te horen dat ze me niet bij kan houden, dus ben bijna weer de oude!

De komende maanden gaan we meer van deze persoonlijke verhalen achter een pechgeval met jullie delen. En we zijn benieuwd, herken jij je in het verhaal van Ton? Ben jij wel eens slachtoffer van een typisch pechgeval? Laat het ons weten via onze Facebookpagina!

ton met mike.jpg
  Ton met z'n maatje Mike!


Door Michiel

Mister social

Over Michiel