Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

De benen van Robben en andere rare verzekeringen

13 jun 2014

Oranjefans willen voor het WK voetbal in Brazilië de benen van Arjen Robben wel verzekeren voor gemiddeld 4,3 miljoen euro. Real Madrid verzekerde al ooit de benen van Christiano Ronaldo voor 206 miljoen euro. En meer lichaamsdelen zijn voor veel geld verzekerd, zoals de handen van Wibi Soerjadi, de stembanden van Bruce Springsteen, de middelvingers van Keith Richards, de borsten van Madonna en de billen van Jennifer Lopez.  Welke gekke verzekeringen zijn er nog meer?
 
Ontvoering door buitenaardse wezens
Mensen met deze verzekering kunnen gelukkig weer rustig slapen. Lloyd’s, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld, heeft al zo’n 40.000 polissen verkocht. Maar je moet wel wat doen om een schadeclaim uitgekeerd te krijgen. Je moet namelijk aan kunnen tonen dat je echt ontvoerd bent. Zo moet je een test met een leugendetector kunnen doorstaan, een video van de ontvoering kunnen tonen of een betrouwbare getuige je verhaal laten bevestigen.
 
Inslag door astroïden en meteorieten
Alsof een ontvoering door buitenaardse wezens nog niet genoeg is, kun je je ook verzekeren tegen astroïden en meteorieten. Of het afsluiten van een aparte verzekering voor dit risico nodig is, valt te bezien. Gaten in daken worden al wel door je woonhuisverzekering gedekt. En voor dood als gevolg van grote vallende stenen op je hoofd is een levensverzekering meer geschikt. Want komt er iets veel groters naar beneden dan is misschien wel de hele mensheid uitgeroeid. En dus ook de verzekeringsmaatschappij die je claim kan uitbetalen.
 
Aanvallen door spoken
Met de bovenstaande verzekeringen zou je rustig moeten kunnen slapen, zonder je druk te hoeven maken over gevaar "from space". Maar wat nou als je huis geteisterd wordt door boze geesten? Of dat je aangevallen wordt door een weerwolf of een vampier? Ook daar is gelukkig een verzekering voor. Het Royal Falcon Hotel in Lowestoft Engeland is erg blij met deze verzekering. Na klachten van gasten over spoken heeft het management al hun alle gasten en medewerkers verzekerd tegen dood of invaliditeit door geesten, poltergeist en andere vreemde wezens. Daar kun je rustig de nacht doorbrengen.
 
Het einde van de wereld
De Maya’s kondigden het einde van de wereld aan. Dit zou op 21 december 2012 plaatsvinden.  In Nederland was Centraal Beheer Achmea hierop voorbereid. Door een ‘like’ op de Facebookpagina van Centraal Beheer sloten maar liefst 10.000 mensen een (gratis) verzekering tegen de Apocalyps. Uiteraard ging het bij deze laatste verzekering om een grap.
 
Ditzo heeft hele nuchtere verzekeringen. Bekijk bijvoorbeeld eens de Ditzo Zorgverzekering, de Ditzo Autoverzekering of de Ditzo Reisverzekering?
 
Bekijk het onderzoek van het GfK in opdracht van het Verbond van Verzekeraars over verzekeringen rond het WK voetbal.
 
​​

Door


Door