Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Rechtsbijstandverzekering voor werk en inkomen

Rechtsbijstandverzekering voor arbeid en inkomen

19 nov 2017

Stel je hebt een conflict met je werkgever over je arbeidscontract, of er zijn problemen met je pensioen. Je wilt in zulke situaties kunnen rekenen op goede juridische hulp, zeker omdat het om jouw werk en/of inkomen gaat.​​​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Inkomen verzekerd?

Standaard ben je met de Ditzo Rechtsbijstandverzekering​ verzekerd voor de meest voorkomende conflicten. Je kunt hierbij denken aan een conflict over een (online) aankoop, je hypotheek, uitkering of pensioen. Wil je dat conflicten over je werkzaamheden in loondienst of ambtenaar ook verzekerd zijn? Kies dan voor de module Werk.

​Wat houdt de module werk in?

Hoe vervelend ook, het kan altijd gebeuren dat je inkomen gevaar loopt. Bijvoorbeeld door een plotseling ontslag, een conflict met een uitkeringsinstantie of een probleem met je pensioen. Een rechtsbijstandverzekering met de module Werk​ zorgt voor extra zekerheid. Als je een conflict hebt over arbeid of inkomen, dan kan een jurist je helpen. De jurist kan je bijvoorbeeld advies geven, bemiddelen of als het nodig is een rechtszaak starten

Rechtsbijstandverzekering werk en inkomen zonder wachttijd

Vaak wordt bij een rechtsbijstandverzekering wachttijd gebruikt, maar wat is dit eigenlijk?. Wachttijd is een periode na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering waarin je nog geen dekking hebt, soms is dit wel drie maanden. Met de Ditzo Rechtsbijstandverzekering geldt er geen wachttijd,(behalve bij scheidingsmediation) je kunt dus meteen gebruik maken van rechtsbijstand.

Let wel op, als er sprake is van een conflict dat je al zag aankomen of dat al speelt, dan kun je geen gebruik maken van de rechtsbijstandverzekering Werk en Inkomen. Wél kun je dan de rechtsbijstandverzekering afsluiten voor een eventueel toekomstig conflict.

Rechtsbijstandverzekering en arbeidsrecht?

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt met de module ‘Werk’, dan ben je verzekerd voor conflicten die te maken hebben met arbeidsrecht. Arbeidsrecht gaat over regels die gelden bij je contract met een werkgever. Je hebt als werknemer een aantal rechten, maar je werkgever heeft dat ook. Als er een (dreigend) conflict is met je werkgever, wanneer je bijvoorbeeld onterecht ontslagen wordt of je krijgt ineens minder werkuren, dan kun je gebruik maken van je rechtsbijstandverzekering. Rechtsbijstand kun je krijgen voor conflicten die te maken hebben met:

  • Inkomen: Je hebt nog recht op salaris, maar je werkgever werkt niet mee 
  • Onschuld verdedigen na een overtreding van de beroepsregels 
  • Lichamelijke- of geestelijke schade door een bedrijfsongeval

Zijn naast arbeid en inkomen ook andere dekkingen mogelijk?

Met de Ditzo Rechtsbijstandverzekering heb je standaard de basismodule Consument & Wonen, hiermee ben je verzekerd tegen veel voorkomende conflicten. Naast deze module bieden we de modules Werk, Fiscaal & Vermogen, Verkeer & Vakantie en Persoon & Familie. Ben je benieuwd naar de premie van de Ditzo Rechtsbijstandverzekering​? Je sluit makkelijk een rechtsbijstandverzekering af door de stappen te volgen!


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther