Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Spoedeisende zorg in het buitenland

Ben je in het buitenland en heb je nu medische zorg nodig die niet kan wachten tot je terug bent in Nederland? Neem dan direct contact met ons op via SOS international op +31(0)20 651 51 51. Dit nummer is 24/7 bereikbaar. 

We staan er lang niet altijd bij stil en dat is maar goed ook. Maar wat als je onverwachts zorg nodig hebt in het buitenland? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over wat je moet doen bij spoed, wat je achteraf moet regelen en wat je vergoed krijgt. ​​​​​​

Door Gast

Gast blogger

Wat is SOS international?

international is een Nederlandse alarmcentrale die wereldwijd hulp biedt bij ziekte of een ongeval in het buitenland. Je kunt ze 24/7 bereiken. Ze zijn het vaste aanspreekpunt in het buitenland voor zowel je schadeverzekering als zorgverzekering. Dit doen ze ook:


  • Ze helpen je met het zoeken van een ziekenhuis of specialist en;
  • overleggen met de behandelen arts over de situatie en;
  • regelen alle zorg- en overige zaken. Denk aan repatriëring (terugkeer naar huis).

Wereldwijde dekking met Buitenland module

Om gerust te zijn dat je goed verzekerd bent voor spoedeisende zorg in het buitenland, sluit je de Ditzo module Buitenland af. Met deze module ben je volledig verzekerd voor spoedeisende zorg in het buitenland, krijg je noodzakelijk medisch vervoer vergoed in het buitenland, en word je ondersteund via onze alarmcentrale SOS International. Vergeet voor eventuele extra zorgkosten, zoals repatriëring of reddingsoperaties ín het buitenland, geen reisverzekering af te sluiten. Lees hier meer over de Buitenland module.

Wat krijg ik vergoed?

De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland tot aan het tarief dat wij gemiddeld betalen aan niet gecontracteerde zorgverleners. Dat betekent dat Ditzo voor een behandeling in het buitenland net zo veel betaalt als dezelfde behandeling in Nederland zou kosten. Belangrijk om te weten is dat je vanuit je basisverzekering alleen behandelingen vergoed krijgt die in Nederland ook door je basisverzekering worden vergoed. Je kunt kijken of de behandeling die krijgt wordt vergoed via vergoedingen​.

Als je naar een land gaat waar de medische behandelingen duurder zijn dan in Nederland, kun je voor de dekking van de extra kosten de Buitenland module afsluiten.

Wat doe ik met mijn nota?

Als je SOS International ingeschakeld hebt, zullen zij de zorgkosten bij ons indienen. Zo voorkom je dat je zelf je pinpas tevoorschijn moet halen en onverwachts hoge kosten moet betalen.

Het komt soms voor dat SOS International de rekeningen niet heeft kunnen onderscheppen of dat je SOS International niet hebt kunnen bellen. In dat geval dien je de nota van je behandeling op locatie te betalen. Bij thuiskomst kun je deze kosten alsnog declareren. Een buitenlandse nota ku​n je via je Mijn Ditzo indienen onder ‘declareren’, of via de Ditzo Zorg App in het menu onder ‘declaratie insturen’.​ 

Voor de juiste hoogte van een vergoeding ontvangen wij graag een medisch verslag of een ontslagbrief van de behandelend arts waaruit blijkt welke zorg geleverd is. Deze brief hoeft niet vertaald te worden. De nota dient te worden aangeleverd in een van de volgende talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans of Spaans. Als de nota niet in een van deze talen wordt aangeleverd ben je zelf verantwoordelijk voor een vertaling middels een beëdigd vertaalbureau. Indien en zolang de nota niet is gesteld in een van deze talen of niet is voorzien van een vertaling door een beëdigd vertaler, wordt de nota niet in behandeling genomen. Na drie jaar vervalt het recht op vergoeding.

​​Benieuwd naar de status van je declaratie?

Nadat wij je rekening hebben ontvangen, verwerken wij die meestal binnen 10 werkdagen. In vakantietijd kan het voorkomen dat het verwerken van jouw buitenlandse rekening langer duurt. Bekijk via onderstaande knop de status van je declaratie. 


Veelgestelde vragen over spoedeisende zorg in het buitenland

​​​​

Door Gast

Gast blogger