Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Storm? Haal losse spullen binnen

31 okt 2013

​Met de storm van afgelopen 28 oktober is de (na)zomer echt voorbij. Terwijl de warme lucht uit het land werd geblazen, bleef een spoor van stormschades achter.

Ditzo Klantenservice
Losgetrokken schuttingen en afgewaaide dakpannen en boomtakken zorgden door het hele land voor schades. Dat betekende bij ons veel telefoontjes (ruim 2x meer dan op een normale maandag) en in heel Nederland een totale schade € 90 miljoen. Maar dat zijn de grote getallen. Als jij zelf net je schutting hebt neergezet, en hem opnieuw moet bouwen (nadat je alle losse stukken uit de tuin van de buren hebt gehaald), zit je daar niet op te wachten. Dan is het goed om te weten dat wij er zijn om jou en je medeklanten te helpen.
 
Schrik door schade
Naast schuttingen waaiden ook hele bomen om. Angstig om mee te maken, zo vertelde een klant. Zij zag een boom bovenop de auto van de buren terechtkomen. Gelukkig geen gewonden, maar de schrik zat er goed in. Dit is iets dat meer mensen hebben ervaren. Veel bomen kwamen met wortel en al op auto’s en huizen terecht.

Windvanger gevangen
De opmerkelijkste stormschade was misschien wel de melding waarbij een windvanger zelf gevangen werd door de harde wind. Ventilatieroosters worden vaak beschermd door een constructie met windschermen. Deze moeten valse windval op de ventilatieroosters voorkomen. Tijdens de storm van 28 oktober werd de windvanger zélf letterlijk door de wind gevangen: de metershoge constructie werd losgetrokken en eindige scheef aan de muur. Zelfs de windvanger bleek dus niet bestand tegen de over het land razende storm.
 
Voorkomen
Zo zie je dat er bij dit soort weer vaak sprake is van overmacht. Toch zijn er ook schades ontstaan die je kunt voorkomen. Met weeralarmen worden stormen nu vaak op tijd aangekondigd. Het is dan verstandig om losse zaken, zoals parasollen en tuinmeubels, binnen te halen. Deze tip komt voor deze storm te laat, maar er komt zeker weer een volgende.

Door


Door