Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
zwarte zaterdag

Op vakantie op zwarte zaterdag? Bereid je voor!

​Op de zaterdagen 3 en 10 augustus is het topdrukte op de Franse wegen. En maandag 29 juli, vrijdag 9 augustus en vrijdag 16 augustus beloven de drukste dagen van Schiphol te worden. Met op 1 dag een recordaantal van 230.000 passagiers. Voorbereiding kan een hoop tijd en ergernissen besparen! Wat kun je allemaal doen?

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
1. Check thuis alvast in. Reis je met het vliegtuig? Je kunt je inchecktijd versnellen door thuis via internet al in te checken en bij de luchtvaartmaatschappij te informeren over de regels voor het meenemen van hand- en ruimbagage. Daarnaast is het verstandig om alle reispapieren vooraf goed te controleren, zoals de geldigheid van je paspoort.
 
2. Controleer je auto. Controleer je bandenprofiel, -spanning en de remmen voordat je op reis gaat. Vermoed je dat er iets met je auto is? Ga dan bij de garage langs. Je wilt natuurlijk niet dat autopech de vakantiestemming bederft. En vergeet niet de aanvullende dekking ‘pechhulp’ op je autoverzekering aan te zetten. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan ben je in Nederland én Europa verzekerd.
 
3. Ga voorbereid de weg op. Zorg dat je weet waar de knelpunten zitten en zoek mogelijke alternatieve routes op. Houd er op zwarte zaterdag in Frankrijk rekening mee dat de politie opritten kan afsluiten om zo de toestroom op de wegen te verminderen of om het verkeer naar andere, minder drukke wegen te leiden. Voor toeristen en zakelijk verkeer is het verplicht om op de Oostenrijkse snelwegen een Autobahnvignet te hebben. Koop deze al in Nederland, zodat je bij snelweggrensovergangen geen risico loopt op lange wachttijden. En in veel stadcentra in Duitsland is het verplicht om een speciale milieusticker zichtbaar op de auto te hebben. Ook deze kun je in Nederland al kopen.
 
4. Zorg ervoor dat je voldoende getankt hebt. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar een auto met veel bagage en meer inzittenden verbruikt nou eenmaal meer benzine. Dus ga met een goed gevulde tank op pad!
 
5. Neem eten, drinken en spelletjes mee. Het blijft natuurlijk wel erg druk op de weg. Dus mocht je nou ondanks alle goede voorbereiding toch in de file komen, zorg er dan voor de kinderen op de achterbank zich niet hoeven te vervelen. Verzin spelletjes voor in de auto, of neem spelletjes mee. En neem voldoende eten en drinken mee.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel