Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
stijgende zorgkosten

Geen 'uurtje factuurtje'

24 feb 2020

De zorg in Nederland is van hoge kwaliteit. Maar de kosten zijn ook hoog en stijgen nog steeds. Wat doet a.s.r. Zorg, waarvan Ditzo onderdeel uitmaakt, aan het beheersbaar houden van deze kosten om zo een scherpe premie te kunnen blijven garanderen? We willen in ieder geval meer aandacht voor goede zorg!

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Personeelskosten stijgen

Een van de oorzaken van het stijgen van de zorgkosten is het oplopen van personeelskosten bij zorgverleners.

De inkopers van a.s.r. Zorg, die verantwoordelijk zijn voor het inkopen van zorg bij deze zorgverleners, denken graag met zorgverleners mee over de uitdaging van de stijgende personeelskosten. Zo ondersteunt a.s.r. een pilot bij Brabantzorg, een aanbieder van wijkverpleging. Binnen de wijkverpleging moeten zorgverleners per vijf minuten registreren wat ze doen. Al dit registeren kost tijd en gaat ten koste van het leveren van zorg. Brabantzorg werkt sinds kort met een vast maandbedrag per verzekerde, waardoor de zorg efficiënter kan worden ingericht en er minder focus is op ‘uurtje factuurtje’.

Zelfredzaamheid

Onderdeel van de pilot is ook dat de wijkverpleegkundige aan het begin van een zorgtraject samen met de verzekerde en mantelzorger kijkt welke ondersteuning nodig is en welke hulpmiddelen en zorg daarbij ingezet zouden kunnen worden. Een hulpmiddel wordt direct besteld, zodat de verzekerde dit niet achteraf nog zelf hoeft te regelen. De verpleegkundige oefent samen met de verzekerde in het gebruik van dit hulpmiddel, zodat de verzekerde zoveel mogelijk zelfredzaam blijft en de zorg ook écht daar kan worden ingezet waar het nodig is.

Meer aandacht voor goede zorg

Samen met Brabantzorg monitoren we wat deze nieuwe manier van financiering en zorg verlenen voor effect heeft.

De eerste resultaten zijn binnen en leren ons dat er minder uren zorg per verzekerde worden geregistreerd en de kosten per verzekerde lijken te dalen. Doordat de zorgverlener niet meer gestimuleerd wordt om zoveel als mogelijk uren te schrijven, gaat er meer aandacht naar het leveren van goede zorg. Als zorgverzekeraar vinden we dat erg belangrijk.

De wijkverpleegkundigen zijn minder tijd kwijt met administratie en kunnen deze tijd besteden aan zorg verlenen. Brabantzorg merkt dat dit voor de medewerkers fijner werkt en voor meer werkplezier zorgt. Op termijn zal dit hopelijk ook lijden tot minder ziekteverzuim.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel